HONOR nam donosi sve flagship telefone i radiće još više na Android i Windows poboljšanjima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HONOR nam donosi sve flagship telefone i radiće još više na Android i Windows poboljšanjima

Autor Marko Čavić

SmartLife je seo sa Tonijem Ranom, direktorom HONOR kompanije za Evropu, i popričao o planovima ove kompanije.

 HONOR_70_3.jpg Izvor: Honor

HONOR je tokom IFA 2022 sajma održao tzv. Keynote predavanje pred novinarima i odabranim auditorijumom, tokom kojeg je predstavio nekoliko uređaja.

Najznačajniji je svakako HONOR 70, koji je u dve verzije dostupan i kod nas, ali ono što nadilazi ovaj uređaj je ekosistem u koji HONOR ulaže velike resurse i razvija ga uporedo za Android, Windows i IoT uređaje, čijom proizvodnjom bavi. Ipak, nije samo nova "platforma sve u jednom" (kako smo mi to krstili, a koja omogućava ne samo povezivanje, nego i umrežavanje svih HONOR uređaja) ono o čemu smo pričali sa Tonijem Renom.

Evropski direktor HONOR kompanije objasnio nam je nekoliko stvari, među kojima su diferencijacija ponude, otklon od kompanije Huawei i šta to tačno znači, kao i nova strategija dvostrukog flagship pristupa i unapređenja Android softvera. Nažalost, Toni Ren nije nam otkrio epohalne stvari i intervju je prošao više u tonu "utvrđivanja gradiva", nego u otkrivanju konkretnih planova za budućnost, ali nam je sagovornik u Berlinu otkrio čemu makar možemo da se nadamo od HONOR kompanije.

Krenuli smo od veza sa Huawei kompanijom, naravno… "Zauvek smo zahvalni svemu što smo napravili sa Huawei kompanijom od koje smo se odvojili gotovo pre dve godine. Taj period je iza nas i tokom proteklih meseci smo se trudili da stanemo na noge samostalno i da krenemo u ono što najbolje znamo - inovacije i istraživanje i razvoj. Ogroman broj ljudi radi na novim stvarima i naši kupci će uskoro videti jasnu distinkciju u odnosu na Huawei kompaniju. Kad smo se razišli u procesu nastanka je bio veliki broj stvari koje nismo ni smeli, a ni mogli da odbacimo, ali uslediće nove, koje će pokazati koliko smo drugačiji i jasnu HONOR viziju koju želimo da gradimo".

HONOR trenutno radi na optimizovanju softvera i hardvera tako da omogući umrežavanje svih HONOR uređaja, uključujući Internet of Things pametne aparate, u jedan ekosistem koji će nadograditi svaki pojedinačni uređaj i proširiti ga novim mogućnostima onog drugog. Na tome radi veliki broj softverskih i hardverskih inženjera. Takođe, velika stvar je to što HONOR prihvata i MATTER i OLA platforme za lakšu integraciju HONOR uređaja i HONOR IoT rešenja sa uređajima drugih proizvođača koji su članovi MATTER i OLA ekosistema. Ovo će olakšati komunikaciju među aparatima različitih proizvođača, povećati njihovu onlajn i oflajn bezbednost, učiniti povezivanje bržim i jednostavnijim i nadogradnju kompletnog kućnog i poslovnog ili industrijskog Internet of Things ekosistema učiniti lakšim za optimizaciju, kontrolu i korišćenje.

Kompanija HONOR omogućiće, što je velika vest, uparivanje drugih uređaja koji nisu HONOR u njihov Health and Fitness interfejs i platformu, kao i to da se HONOR uređaji povežu sa platformama drugih sportskih i fitnes proizvođača da bi korisnici lakše vežbali i imali sve relevantne podatke uvek na jednom mestu - pametni sat, kompjuter, telefon, tablet, fitnes narukvica ili neki drugi uređaj. Stiže i personalizovani fitnes asistent, koji će učiti navike korisnika i raditi na poboljšanju fitnes i zdravstvenih karakteristika svakog od korisnika.

"Novi cross-platform protokol omogućiće HONOR kompaniji i partnerima koji budu članovi platforme da imaju 10 ms i manju latenciju na svojim uređajima, brzinu do 1,2 Gbps u međusobnim konekcijama i do 20% manje izgubljenih podataka tokom razmene", objasnio nam je Toni Ren i dodao da će "HONOR uskoro predstaviti Novu era povezivanja".

Ovo se odnosi ne samo na sve što smo malopre pomenuli, nego i na novu Dual Flagship strategiju. Prema rečima Tonija Rena, ovo znači da će se svi savitljivi i ostali pametni telefoni kompanije naći na evropskom i međunarodnim tržištima. Za Srbiju je teško predvideti u kom obimu i koje serije će se pojaviti ovde, ali sudeći po onome što smo imali priliku da vidimo na druženju sa najmoćnijim HONOR savitljivim telefonom do sada - ako se ove serije pojave i kod nas korisnici će biti oduševljeni.

HONOR je predstavio i MagicOS 7.0, novi operativni sistem koji nudi značajna unapređenja na različitim nivoima smartfon korišćenja, kao i na različitim uređajima.

"Zasnovan na Android, PC i IoT operativnim sistemima, pruža mogućnost da se uređaji sa različitim operativnim sistemima povežu sa MagicOS. Pored promena u vezi sa interfejsom, MagicOS 7.0 omogućava korisnicima da upravljaju HONOR laptopom, pametnim telefonom i tabletom koristeći samo jednu tastaturu i miš. Pomoću ove karakteristike, korisnici mogu da bez problema prevlače datoteke preko različitih uređaja, kao i da unose tekst u tablet ili pametni telefon pomoću tastature za laptop. MagicOS 7.0 zvanično će biti predstavljen u četvrtom kvartalu ove godine", objasnio je Toni Ren za SmartLife.

Korisnici Windows operativnih sistema i budućih HONOR računara uskoro će i u Srbiji moći da koriste unapređenu Phone Link opciju.

"HONOR proširuje svoje partnerstvo sa kompanijom Microsoft kako bi obezbedio Phone Link opciju korisnicima HONOR uređaja. Prethodno dostupan samo korisnicima u Kini, Phone Link omogućava svim potrošačima da povežu odabrane HONOR pametne telefone sa Windows računarima kako bi otkrili nove mogućnosti na različitim uređajima, uključujući mogućnost pregleda obaveštenja, upućivanja i primanja poziva na računaru i korišćenja mobilnih Android telefonskih aplikacija na Windows računaru. HONOR Magic4 Pro je među prvim modelima pametnih telefona koji podržava Phone Link , dok će HONOR 70, takođe, podržavati Phone Link, nakon OTA ažuriranja", zaključio je direktor evropskog regiona kompanije HONOR.

S ovim i mi zaključujemo ovaj intervju, koji je bio svojevrsna šetnja kroz sve ono što nas očekuje u bliskoj budućnosti od HONOR kompanije i tokom kojeg smo saznali plamičak onog što HONOR sprema i za nas u Evropi.

Konkretnije najave i više detalja o svemu svakako ćete imati priliku da čitate na SmartLife sajtu, pa se pobrinite da budete uvek tu, posebno ako ste HONOR fan.

Šta biste vi voleli da HONOR uradi sledeće?

Pogledajte

01:35
HONOR fabrika za proizvodnju telefona
Izvor: HONOR
Izvor: HONOR
HONOR 70 VIDEO
Izvor: Honor

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tommy Gavin

Optička stabilizacija može i ne mora, ali na Honor 70 je morao doći stereo zvuk. To da se ne izostavi u budućnosti.

Gagi990

@Tommy Gavin Tacno i metalni okvir a ne plasticni.