NAJVAŽNIJI SMART HOME STANDARD SE ODLAŽE: Ujedinjenje Google, Apple, Amazon i drugih kompanija tek od 2022. godine | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJVAŽNIJI SMART HOME STANDARD SE ODLAŽE: Ujedinjenje Google, Apple, Amazon i drugih kompanija tek od 2022. godine

Matter se odlaže za 2022. godinu.

  Izvor: August Press Images.

Standard koji bi trebalo da objedini smart home i Internet of Things uređaje, olakša njihovo povezivanje i korišćenje - Matter - odlaže se za 2022. godinu.

Ovo je za The Verge potvrdio Tobin Ričardson, direktor Connectivity Standards Alliance (CSA), koja stoji iza Matter standarda i radi na njegovom razvoju.

Možda će vas zanimati

Alijansa je Matter postavila na noge, specifikacije su kompletirane, ali je članicama Matter standarda neophodno dodatno vreme da prilagode svoje SDK-ove i sertifikate.

Dodatno vreme je neophodno kako bi programeri mogli da prilagode postojeće aktuelne i starije uređaje za Matter, kako bi podržavao što više tipova i generacija unazad. Ipak, prvi Matter proizvodi biće sertifikovani ove godine najverovatnije, a među njima je Philips Hue pametna sijalica i sve njene verzije, ali će potpuno novi uređaji stići tek do prve polovine 2022. godine.

Osim pomenutih razloga, Ričardson je za The Verge objasnio da se odlaganje desilo i zbog novih sojeva koronavirusa, koji su ponovo paralisali mnoge kompanije, kao i zbog dodavanja novih kompanija pod standard, što je svakako dobra stvar za krajnje korisnike - što više kompanija bude radilo pod istim sistemom, to će korisnicima biti lakše da upravljaju i sastavljaju svoje smart home i Internet of Things mreže.

Ovo je drugo odlaganje Matter standarda, koji je sa 2020. pomeren na 2021. godinu i evo sada na sledeću, 2022. godinu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žarko

Generički razlozi za odlaganje. Neće biti ništa od toga.