SPAJANJE OD 61 MILIJARDE DOLARA: Američki proizvođač čipova kupuje čuvenu Cloud kompaniju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPAJANJE OD 61 MILIJARDE DOLARA: Američki proizvođač čipova kupuje čuvenu Cloud kompaniju

Broadcom će kupiti VMware za više od 61 milijarde dolara, ako regulatorna tela odobre spajanje dve kompanije.

 profimedia-0380045572.jpg Izvor: Profimedia

Američki Broadcom ponudio je više od 61 milijarde dolara u kešu i akcijama za otkup VMware kompanije, čije je poslovanje vezano za Cloud tehnologije.

Ovo je svakako najveća Broadcom investicija do sada i druga najveća akvizicija u industriji, odmah nakon vrednosti otkupa koji je Microsoft ponudio za Blizzard-Activision (69 milijardi dolara).

Možda će vas zanimati

Na početku malo finansija, pa je tako 26. maja Broadcom i javno istupio sa ponudom od 142,50 dolara po VMware akciji, a odmah nakon najave mogućeg spajanja, koje još moraju da odobre regulatorna tela širom SAD i sveta, akcije Broadcom i VMware kompanija porasle su za 3,5 i 3,1 posto.

Broadcom će akvizicijom VMware kompanije odmah postati jedan od najveći softverskih giganata na svetu, stajući rame uz rame sa kompanijom Microsoft i drugim, koje se bave Cloud inženjeringom i poslovanjem.

 Broadcom
In this photo illustration Broadcom Inc. logo seen displayed on a smartphone and a pen.,Image: 649513603, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia
Izvor: Profimedia

Američka kompanija želi da objedini proizvodnju čipova sa softverskim rešenjima i postane jedan od najbitnijih igrača u hardversko-softverskom biznisu, koji trenutno cveta i prognozira mu se dalji rast.

VMware je softverska kompanija koja posluje u različitim oblastima IT-ja, a najpoznatija je po uslugama virtuelizacije. Američki FTC, jedno od regulatornih tela koje će morati da razmotri ovu kupovinu, tražiće od Broadcom kompanije dokaze i garancije da nakon akvizicije neće doći do monopola na tržištu i povećanja cena u oblastima u kojima posluje.

Pregovori dve kompanije zasnovani su tako da VMware ima pravo da u roku od 40 dana izabere drugu ponudu, ali ako izabere ponudu druge kompanije izvan pomenutog perioda moraće Broadcom-u da plati od 750 miliona dolara do milijardu i po dolara kazne.

Pre ovog spajanja Broadcom je pokušao da kupi i Qualcomm, za koji je ponuđeno čak 103 milijarde dolara. Akvizicija je odbačena zbog niske ponude i to tokom 2017. godine.

 VMware
Image: 649672660, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Izvor: Profimedia

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA