TWITTER OBJAVIO PLAN ODBRANE OD PRODAJE: Aktivirana otrovna pilula zbog Ilona Maska | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TWITTER OBJAVIO PLAN ODBRANE OD PRODAJE: Aktivirana otrovna pilula zbog Ilona Maska

Ilon Mask smatra da će akcionari “jedva dočekati“ da on otkupi Twitter, ali se bord direktora ne slaže s tim i boriće se protiv toga.

 Ilon Mask na naslovnoj strani novina Izvor: Shutterstock/dennizn

Upravni odbor Twitter-a, u koji je Ilon Mask prethodno odbio da uđe kao jedan od članova, objavio je "plan odbrane" od namere šefa kompanija Tesla Motors i SpaceX da kupi ovu društvenu mrežu, prema kojem je akcionarima dozvoljeno da kupe nove dionice.

Upravni odbor jednoglasno je usvojio plan o pravima akcionara poznat i pod nazivom otrovna pilula, objavili su IT mediji širom sveta.

Možda će vas zanimati

"Plan o pravima smanjuje mogućnost da bilo koji entitet, osoba ili grupa steknu kontrolu nad Twitter-om otvorenom tržišnom akumulacijom bez plaćanja maksimalne cene svim akcionarima radi postizanja kontrole", navodi se u saopštenju ove društvene mreže.

Mask je uzdrmao tehnološki svet ponudom da kupi kompaniju, uz ocenu da je to uradio da bi preko ove mreže promovisao slobodu govora. Ovaj najbogatiji čovek na svetu ponudio je 54,2 dolara po akciji, što određuje cenu od 43 milijarde dolara za Twitter. Mask je rekao na konferenciji u Kanadi da "nije siguran" da će uspeti i priznao da postoji i "plan B", ali je odbio da saopšti detalje.

On je kasnije saopštio da je kupio 73,5 miliona dionica, odnosno 9,2 odsto Twitter akcija, i time povećao svoj udeo na više od 25 odsto.

Plan Upravnog odbora aktivira se ukoliko neko kupi 15 odsto ili više akcija Twitter-a u transakcijama koje ovo telo nije odobrilo.

Mask je rekao da "tehnički može da priušti" kupovinu kompanije, ali nije precizirao detalje o zatvaranju finansijske konstrukcije. Ipak, rekao je da bi morao da pozajmi deo novca u formi akcija od svojih kompanija Tesla Motors i SpaceX.

Ilon Mask je u pismu akcionarima i bordu direktora nakon iznošenja ponude o kupovini Twitter-a naveo da ne veruje u menadžment kompanije tj. Twitter društvene mreže i da ljudi koji sede u njemu nemaju dovoljno snage i volje da načine nužne promene. Takođe, smatra da će akcionari s oduševljenjem prihvatiti ovaj predlog za otkup Twitter mreže.

Šta će biti dalje u ovom slučaju teško je reći i gotovo niko se ne usuđuje da prognozira ishod ove ponude i dalje budućnosti Twitter mreže, ako do kupovine dođe.

Šta vi mislite o ponudi Ilona Maska?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA