ILON MASK KUPIO DEO TWITTER MREŽE: Najavio Edit dugme i kompletnu reorganizaciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ILON MASK KUPIO DEO TWITTER MREŽE: Najavio Edit dugme i kompletnu reorganizaciju

Ekscentrični vizionar kupio je manjinski deo Twitter mreže i odmah najavio da radi na opciji koju mnogi odavno želimo.

 Twitter Izvor: Smart Life/ Shutterstock/ Prathankarnpap

Mask je kupio 9,2% društvene mreže Twitter i trenutno je član borda direktora ove kompanije, kao njen manjinski vlasnik.

Ipak, kako bi bio sprečen da preuzme mrežu u potpunosti dopušten mu je takozvani Tip 2 direktora, što ga ograničava i po pitanju količine udela u kompaniji koji može da poseduje - maksimalno 15 procenata.

Možda će vas zanimati

Trenutno je Ilon Mask najveći pojedinačni vlasnik dela Twitter mreže i njegovo ulaganje u kompaniju stiže u trenutku kad se on, ali i mnogi drugi žale na slobodu govora na ovoj mreži.

Odluku da Twitter proda 9,2% svog dela Ilonu Masku pozdravio je i Džek Dorsi, koji je čelno mesto jedne od najpopularnijih društvenih mreža napustio krajem novembra prošle godine, kad ga je zamenio, kasnije će se ispostaviti, čovek vrlo kontroverznih stavova i izjava, Parag Agraval.

On je retvitovao jedan od prvih tvitova Ilona Maska, nakon najave da je novi najveći vlasnik dela kompanije u kojem trenutno najbogatiji čovek na planeti traži od tviteraša da glasaju u anketi u vezi sa Edit dugmetom, koje se traži na ovoj mreži od kada je iste, ali su njegovi vlasnici i direktori sve do sada odbijali da ga uvedu. Parag Agraval je u svom retvitu rekao da korisnici izuzetno paze za koju opciju će glasati, jer će to imati dalekosežne posledice na Twitter.

Kim Kardašijan je jedna od najpoznatijih ličnosti koja odavno traži Edit Twitter dugme

Naravno, malo kontroverze uvek ide uz ime Ilona Maska, takođe, pa bi on mogao da plati kaznu zbog toga što je čekao 21 jedan dan da javno objavi da je kupio deo Twitter mreže. Prema navodima The Verge sajta, to je u SAD krivično deli i mada se ne kažnjava novčano uglavnom, Mask bi mogao da plati do 100.000 dolara zbog ovakve odluke.

Ilon Mask je najavio da će Twitter doživeti značajne promene u narednim mesecima, ali je njegov tvit verovatno prekratak da bi neke od tih promena i imenovao. Moraćemo da sačekamo još neko vreme, pa da ih otkrijemo i sami…

Da li biste vi bili srećni da se pojavi Twitter Edit dugme?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA