AMAZON PLANIRA DA ZAPOSLI 150.000 SEZONSKIH RADNIKA: I to samo za novogodišnje i božićne praznike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMAZON PLANIRA DA ZAPOSLI 150.000 SEZONSKIH RADNIKA: I to samo za novogodišnje i božićne praznike

Prošle godine, Amazon je zaposlio 100.000 radnika kao ispomoć u istom vremenskom periodu.

 Amazon skladiste Izvor: SmartLife / Unsplash / Adrian Sulyok

Dodatni zaposleni potrebni su da uzimaju, pakuju i šalje porudžbine iz ogromnih skladišta širom zemlje, kako bi svi paketi bili isporučeni na vreme tokom praznične sezone. Amazon ovaj deo godine zove i “špic sezone”, jer je broj porudžbina višestruko veći nego bilo kad tokom godine.

Možda će vas zanimati

Dodatna radna snaga biće plaćena 18 dolara po satu, sa 3.000 dolara bonusa na određenim lokacijama za zaposlene koji potpišu ugovor i dodatna 3 dolara po satu za rad u određenim smenama. Pored toga Amazon zaposlenima daje i bonuse u vidu plaćanja pune stipendije za školovanje, kako bi privoleo zaposlene da ostanu u kompaniji.

Slična situacija prijavljena je i u Velikoj Britaniji, gde Amazon plaća 3.000 funti za potpisivanje ugovora, kako bi se spremili za prednovogodišnju sezonu. Za razliku od SAD, u UK Amazon traži oko 20.000 novih sezonskih radnika, a dobri uslovi prete da povuku radnike iz kompanija koje se bave ugostiteljstvom. Pored njih, najavljeno je i da će u radnjama za Božić biti manje ćurki na policama supermarketa, jer je sve manje ljudi koji bi radili na njihovoj obradi.

Predstavnici kompanije Amazon su izjavili da je konkurencija na tržištu rada dovela do porasta cene rada, a konkurenti kao što su Walmart i Target takođe pokušavaju da privole radnike dajući im bolje uslove i dodatne pogodnosti.

Amazon i praznična sezona
Izvor: YouTube / Washington Post

Amazon je nakon početka pandemije u svoje redove doveo još 500.000 novih radnika, jer je pandemija uticala na porast kupovine na daljinu. Pored toga Amazon je svoje profite koji i dalje rastu investirao u nova skladišta na strateškim lokacijama, razbijajući tako distributivne centra zarad bolje logistike.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA