RADNICI ZBOG KORONE SPAVALI U KOMPANIJI: Nisu ni išli kući, radili su u izmenjenim uslovima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNICI ZBOG KORONE SPAVALI U KOMPANIJI: Nisu ni išli kući, radili su u izmenjenim uslovima

Kompanija Microsoft i njihovi zaposleni radnici su se na interesantan način izborili sa problemima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Globalna pandemija koronavirusa je naterala mnoge poslodavce da isprazne kancelarije, zbog čega su radnici posao odneli svojim kućama.

Jedna poprilično zanimljiva priča dolazi iz kompanije Microsoft, tamo su pojedini radnici spavali u data centrima te kompanije tokom pandemije koronavirusa.

Možda će vas zanimati:

Oni su održavali servere za online servise te kompanije, kao što je na primer Microsoft Teams koji je tokom pandemije bio od velikog značaja, kao i druge javne cloud infrastrukture koje napajaju aplikacije nezavisnih kupaca. Kristen Robi Dimlov, korporativna potpredsednica za ukupne nagrade, performanse i poslovne uvide u ljudske resurse je tokom razgovora sa analitičarima Morgan Stanley (kompanija za investiciono bankarstvo) rekla: "Čula sam izvanredne priče o ljudima koji su spavali u data centrima".

"U pojedinim zemljama je bilo veliko zatvaranje, naši zaposleni su odabrali da spavaju u data centrima pošto su bili zabrinuti da će zaglaviti na putu pokušavši da se vrate kući" - dodala je ona. Iako nije neubičajno da se zbog ovakve vrste posla prespava u data centrima, to nije odgovarajuće mesto da se naspavate pošto prolazi mogu da budu vrući od vazduha koji odlaze sa servera, ali i hladni zbog klimatizacije kako bi se sprečilo pregrevanje mašina. Ona nije otkrila gde su tačno spavali radnici, kao ni koliko njih se opredelilo za takav potez.

Microsoft je promenio nekoliko aspekta kada su u pitanju data centri, a sve zbog pandemije. Noel Volš potpredsednik odeljenja za Cloud operacije i inovacione grupe je u intervju za CNBC rekao: "Zaposlenima je dozvoljeno da rade od svojih kuća ukoliko su se osećali nervozno zbog dolaženja na posao. Ukoliko nisu hteli da se voze autobusom, kompanija je obezbedila transport od i do data centra, a čak je dozvolila da zaposleni spavaju u hotelima"

I SMARTLife, to jest u tom trenutku MobIT, je bio gost kompanije Microsoft u njihovom data centru u Dablinu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA