Kako da proverite da li je link koji želite da otvorite bezbedan | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da proverite da li je link koji želite da otvorite bezbedan

Nova alatka omogućava korisnicima da provere sigurnost sajtova i zaštite se od prevare.

 proverite linkove protiv prevara Izvor: Pexels

Pokrenuta je novi alatka za proveru web stranica, koja pomaže korisnicima da potvrde da li su stranice koje nameravaju da posete legitimne i pre nego što to učine. Ova alatka omogućava korisnicima da unesu adresu bilo koje web stranice kako bi proverili da li se radi o stvarnoj web lokaciji ili prevari.

Novi alat se nalazi na web stranici grupe za sigurnost na internetu Get Safe Online, koja je radila s uslugom za sprečavanje prevara Cifas. Ocenu izračunava algoritam koji se bazira na više od 40 izvora podataka i izveštaja o zlonamjernim web stranicama. Ti izveštaji dolaze od agencija za sprovođenje zakona, regulatora i robnih marki potrošača kako bi se identifikovale i proverile stranice na koje su korisnici ušli.

Možda će vas zanimati

Korisnici jednostavno upisuju adresu web stranice koju žele da provere, a rezultati će se pojaviti u roku od nekoliko sekundi. Alatka proverava da li je ta web stranica prijavljena zbog krađe identiteta ili zlonamernog softvera, da li je neki sadržaj blokiran, kao i SSL certifikat koji potvrđuje njenu sigurnost.

"Više od 15 godina Get Safe Online daje savete i savete o sigurnosti na internetu za pojedince i male kompanije kako bi svi mi mogli da koristmoi internet sigurno i s poverenjem. Internet je neverovatan, ali kao i kod mnogih drugih stvari, postoje nedostaci na koje morate paziti kada ga koristite. Pokretanje Check a Website danas je revolucionarno i jako smo uzbuđeni što konačno možemo pojedincima da ponudimo priliku da bukvalno provere sajt pre nego što ga koriste", kaže Toni Nit, izvršni direktor Get Safe Online.

Prevaranti koriste lažne ili zlonamerne web stranice, koje se često lažno predstavljaju kao prave, kako bi namamili ljude na deljenje ličnih i finansijskih podataka. Ovakve informacije se zatim mogu koristiti za lakšu krađu identiteta.

Obe kompanije se nadaju da će alatka sprečiti da milioni ljudi širom sveta svake godine postanu žrtve neželjenih online prevara.

"Budući da možete brzo da proverite da li je web stranica koju posećujete verodostojna, možete biti sigurniji na internetu, smanjiti svoju izloženost ilegalnim web stranicama i biti mirni znajući da se branite od sajber kriminalaca", kaže Izvršni direktor kompanije Cifas, Majk Hejli.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA