Google otkriva "provaljene" šifre - značajno poboljšan menadžer lozinki | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google otkriva "provaljene" šifre - značajno poboljšan menadžer lozinki

Autor Ilija Baošić

Google menadžer lozinki je dobio funkcionalnost koju imaju drugi premium servisi

 Lozinka, šifra, novi google password manager Izvor: Google

Google menadžer lozinki za Chrome i Android je dobio veliko ažuriranje ove nedelje, pojednostavljujući svoje korisničko iskustvo i podižući njegovu funkcionalnost u skladu sa drugim istaknutim menadžerima lozinki. Korisnici mogu da pristupe novim funkcijama u Chrome pregledaču za PC, Android i iOS.

Google je ove nedelje najavio nekoliko novih funkcija koje donosi na svoj menadžer lozinki, koje će korisnicima omogućiti da lakše generišu jake, jedinstvene lozinke, kojima će brže pristupati na više uređaja.

Možda će vas zanimati

Ranije je Chrome tražio da sačuva lozinke, nakon što su ih korisnici unosili. Sada u pretraživaču postoji mesto za ručno generisanje i čuvanje lozinki. Može da kreira, skladišti i automatski popunjava lozinke za sajtove i aplikacije.

Na Android uređajima, Google će sada proveravati koja od vaših lozinki je ugrožena ili preslaba. Kompanija je takođe objedinila interfejs za upravljanje preko Chrome i Android podešavanja. Korisnici čak mogu da naprave prečicu da brzo dođu do njega sa početnog ekrana.

Da biste koristili menadžer lozinki u pregledaču Chrome, obavezno uključite sinhronizaciju. Ako to uradite na iOS uređaju, dodaćete Chrome kao opciju automatskog popunjavanja u Settings >Passwords. Na Android-u potražite „autofill service“ u podešavanjima, izaberite Google kao uslugu automatskog popunjavanja i uključite „Use Autofill with Google“.

Usluge kao što su 1Password, Bitwarden i LastPass već neko vreme imaju ovaj nivo funkcionalnosti. Međutim, Google menadžer je besplatan i uvek prisutan za sve koji koriste Chrome.

Google Password Manager
Izvor: Google Chrome

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

v1ad

Ko je jos blesav da drzi lozinke u Google Manager-u? LastPass, 1Pass ili NordPass.