XIAOMI POBOLJŠAVA BEZBEDNOST SVEGA: Od mobilnih telefona do AI i Internet of Things uređaja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

XIAOMI POBOLJŠAVA BEZBEDNOST SVEGA: Od mobilnih telefona do AI i Internet of Things uređaja

Predstavljena bezbednosna osnova koju će u budućnosti svi Xiaomi pametni uređaji morati da prate.

 Xiaomi bezbednost uređaja novi standard Izvor: SMARTLife / Xiaomi

Xiaomi predstavlja novi vodič za sajber bezbednost IoT uređaja verzije 2.0, koji sadrži nove smernice za globalne standarde za IoT i, istovremeno, objavljuje da je Xiaomi Mesh System AX3000 dobio BSI IoT Kitemark sertifikat, što predstavlja dva važna koraka za jačanje bezbednosnih politika IoT uređaja, kao i njihove primene.

Osim što proizvodi pametne telefone, Xiaomi je kompanija koja se bavi i proizvodnjom pametnih uređaja i elektronike i koja je uspostavila AIoT (AI+IoT) platformu, pa je zbog toga i objavila novi set predloženih globalnih standarda - kako bi podržala i uverila potrošače u sigurnost njihovih podataka.

Možda će vas zanimati

Vodič pod nazivom Osnovne smernice za sajber bezbednost za IoT uređaje, verzija 2.01 ima za cilj da zaštiti bezbednost i privatnost korisnika pomoću sveobuhvatnog skupa zahteva koji sadrže smernice od hardvera i softvera uređaja, do komunikacije među njima.

Takođe, navodi zahteve za bezbednost i privatnost podataka, koji uključuju bezbednost komunikacije, autentifikaciju i kontrolu pristupa, bezbedno pokretanje i brisanje podataka.

To je bezbednosna osnova koju će u budućnosti svi Xiaomi pametni uređaji morati da prate.

Navedene smernice kompanije Xiaomi zadovoljavaju potrebe IoT industrije za opštim standardom koji se može javno ispitati i primeniti. Sada kompanije mogu da koriste ovaj vodič da izbegnu neke osnovne rizike bezbednosti i zaštite privatnosti i da brzo unaprede mogućnosti svojih IoT proizvoda.

Do novembra 2021, Xiaomi AIoT platforma je povezala više od 400 miliona uređaja, što ne obuhvata pametne telefone i laptopove, a postoji više od 8 miliona korisnika koji poseduju pet ili više Xiaomi IoT uređaja širom sveta.

Xiaomi je jedna od preko 200 kompanija koja učestvuje u kreiranju novog Matters standarda IoT uređaja, koji bi trebalo da bude zabršen tokom 2022. godine.

Vodič je objavljen nakon što je britanska Institucija za standardizaciju (BSI) potvrdila da je Xiaomi Mesh System AX3000 dobio BSI IoT Kitemark sertifikat, koji je dokazao visok stepen konzistentnosti između sajber bezbednosti za IoT uređaje kompanije Xiaomi i međunarodnih IoT bezbednosnih standarda koje određuje BSI.

Ovo je treći put da Xiaomi dobija ovu međunarodnu bezbednosnu akreditaciju, nakon što su Mi 360° 2K kućne bezbednosne kamere i Xiaomi Home aplikacija, dobili BSI Kitemark sertifikate u julu 2021.

U budućnosti, Xiaomi će nastaviti da poboljšava svoj IoT bezbednosni okvir, istovremeno jačajući svoje sposobnosti upravljanja bezbednošću i tehničkog testiranja kako bi ispunio odgovornost jednog od globalnih lidera ove industrije i omogućio svima u svetu da uživaju u boljem i pametnijem životu kroz inovativnu i bezbednu tehnologiju.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA