FACEBOOK ODLAŽE NAJVAŽNIJU FUNKCIJU ZA GOTOVO DVE GODINE! Isto važi i za Instagram - čekaćemo do kraja 2023. | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FACEBOOK ODLAŽE NAJVAŽNIJU FUNKCIJU ZA GOTOVO DVE GODINE! Isto važi i za Instagram - čekaćemo do kraja 2023.

Kompanija Meta odlučila je da odloži najvažniju funkciju u svojim Messenger i Instagram aplikacijama.

 Messenger 5 Izvor: SMARTLife / Facebook

Facebook društvena mreža je već najvećem delu korisnika integrisala Messenger i Instagram poruke i povodom toga kompanija Meta, koja se nekad zvala isto tako - Facebook - obećala je da će svima konačno uključiti automatsku end-to-end enkripciju.

I ovog puta obećanje ludom radovanje…

Možda će vas zanimati

Engadget portal objavio je da je kompanija čije aplikacije koristi najmanje tri milijarde ljudi odustala od te odluke i smatra da će enkripcija s kraja na kraj biti uvedena tek negde do kraja 2023. godine.

Navodno, kompaniji je potrebno dodatno vreme da sve uradi kako treba.

Facebook društvena mreža još od 2019. godine govori o važnosti enkripcije za korisnike, ali i nakon više od tri godine kasnije nije uspela da primeni end-to-end rešenje, koje za sada funkcioniše samo u WhatsApp aplikaciji.

Korisnici Messenger i Instagram aplikacija da bi koristili enkripciju moraju da zadrže konverzaciju i povuku je nagore, kako bi aktivirali Secret Conversations opciju.

Iako je ova odluka za korisnike zaista loša, jer otvara mogućnost prevara i malverzacija različitog tipa (poruke nisu zaštićene non-stop kao što bi bile korišćenjem end-to-end enkripcije) mnogobrojni predstavnici vlasti dočekali su je s odobravanjem, jer i dalje smatraju da države na zahtev moraju da imaju pristup prepiskama korisnika, koji predstavljaju potencijalnu opasnost iz različitih razloga.

Šta vi mislite o ovome?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Значи

они ће избрисати поруке ?

Neko iz Mase

@Значи Ne, brate, nego da ne štite poruke od čitanja sa strane...