U SRBIJI PO 1 NAPAD NA INTERNETU SVAKIH 39 SEKUNDI: Postoji način da to izbegnete - Net Protect vas štiti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SRBIJI PO 1 NAPAD NA INTERNETU SVAKIH 39 SEKUNDI: Postoji način da to izbegnete - Net Protect vas štiti

U prvoj godini više od 56 miliona sprečenih napada i 200 hiljada zadovoljnih korisnika.

 A1 Net Protect objašnjenja Izvor: A1 Srbija

Zahvaljujući sve prefinjenijim načinima na koje hakeri ugrožavaju našu, kao i bezbednost naših uređaja, broj pretnji na internetu se kontinuirano uvećava.

Svesna odgovornosti koju ima kao pružalac internet usluga i operator u čiju mrežu prelazi najveći broj korisnika, kompanija A1 Srbija je prošle godine lansirala A1 Net Protect.

Možda će vas zanimati

Samo u prvoj godini ovaj dodatak je sprečio više od 56 miliona napada i dostigao 200 hiljada zadovoljnih korisnika.

Nedavna istraživanja pokazuju da je najveći broj ispitanika upoznat sa bezbednosnim rizicima, ali tek 14% o svojoj bezbednosti brine samostalno, dok čak 40% očekuje da za njihovu bezbednost budu odgovorni pružaoci internet usluga.

U Srbiji se na svakih 39 sekundi desi jedan sajber napad, a računari čak 60 odsto korisnika interneta su bar jednom zaraženi, pokazalo je isto istraživanje.

Od početka lansiranja, A1 Net protect sprečio je više od 56 miliona napada, od kojih su najčešći malver i fišing napadi. Veliki porast beleže i spam sadržaji, radi plasiranja komercijalnog sadržaja u advertajzing svrhe, čak i obmana i lažnih vesti. Alarmantan je podatak da se napadi na jedan uređaj ponavljaju i po više puta.

Kompanija A1 Srbija je prvi operator na tržištu sa bezbednosnim rešenjem kakvo je Net Protect. Upotreba je jednostavna i efikasna i svaki uređaj na A1 mreži je zaštićen, bez obzira na to koji operativni sistem koristi. Net Protect svakih 15 minuta proverava mrežu i zlonamerne web sajtove postavlja na “crnu listu“, a ukoliko korisnik poseti neku neispravnu stranicu, momentalno šalje upozorenja i blokira je.

Takođe, kako bi edukovala eksternu javnost kompanija je na web stranici prošle godine pokrenula Kutak za bezbedan net. Uz kurseve koji podučavaju kako prepoznati i odbraniti se od najčešćih pretnji u digitalnom svetu, tu je i digitalni vodič za bezbednost na internetu.

A1 Net Protect VIDEO
Izvor: A1 Srbija

A1 Srbija Ceo paket za tvoj online život VIDEO
Izvor: A1 Srbija

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stef

u pitanju su klasične neznalice tehnologije. Zove me drugar koji živi u Austriji, kaže brate pomagaj hakovali mi nalog, a hakovali su tako što je naseo na priču za dojave utakmica, poslao im slike licne karte i pasoša, dao verifikacioni kod za pristup fb nalogu, debil. Rekao sam mu nemoj ljudima pričati, da se ne sramotiš, nema to veze sa hakerisanjem.

AntiProtivnik

Mreža A1 je najgora mreža u Srbiji. Tesno sarađuju sa cyber kriminalcima i neovlašćeno špijuniraju korisnike. Za početak, pokušajte da uđete na njihov sajt sa browserom koji ima ugrađen firewall i blokator ili aktivirajte iste nezavisno od browsera. Nema šanse da vam se išta otvori, sve dok ne isključite zaštitu u potpunosti.

Neko iz Mase

@AntiProtivnik Ne loži ljude zbog svog lošeg iskustva. Evo, Firefox (verzija 100+) sa AdBlocker Ultimate podrškom (sve je zaključano, uključujući Facebook tracker-e) i sajt A1 radi normalno. Ne razumem čemu ovakvi komentari, očigledno nešto dobro ne radiš kod sebe.