USLOV KOJI SVI MORAJU DA PRIHVATE: Bez njega vam Viber više neće raditi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USLOV KOJI SVI MORAJU DA PRIHVATE: Bez njega vam Viber više neće raditi

Kompanija Rakuten Viber predstavila je svoje nove Uslove i Politiku poslovanja koje svi korisnici moraju da prihvate.

 Viber Izvor: Viber

Korisnike u Srbiji i celom svetu 25. aprila iznenadila je poruka o ažuriranim Uslovima i Politici privatnosti Viber aplikacije.

Bez prihvatanja istih korisnici nisu u mogućnosti da koriste omiljenu aplikaciju dalje, jer od poruke više ništa neće moći da rade niti da koriste.

Možda će vas zanimati

Jednostavno, ako ne kliknete na PRIHVATI I NASTAVI ne možete uopšte da sklonite ovo obaveštenje, a sve u Viber aplikaciji postaje nedostupno.

"Ako koristite Viber, saglasni ste sa našim uslovima i Politikom privatnosti", kratko stoji u poruci, ali je korisnicima klikom na Pogledajte Uslove i Politiku Privatnosti ostavljena mogućnost da iščitaju sve što u njima piše na web adresi koja se otvara u primarnom veb pregledaču.

Nažalost, Viber nije naglasio šta je promenio i u kojim sve stavkama u okviru Uslova privatnosti i poslovanja, pa korisnik mora da čita sve - od početka do kraja, kako bi mogao da odluči da li će ih prihvatiti ili neće.

Ipak, Viber je zabranio svima da nastave da koriste aplikaciju dok se stavke ne prihvate i verujemo da će najveći broj korisnika jednostavno kliknuti na PRIHVATI I NASTAVI i koristiti Viber i bez čitanja novih odrednica o privatnosti i poslovanju kompanije.

Šta prihvatate novim odrednicama

Nije nas mrzelo da potražimo detalje ovih promena i otkrijemo šta sve to Viber menja u svojoj dosadašnjoj praksi i našli smo na zvaničnom blogu kompanije od 20. marta jedini zvaničan zapis u vezi sa ovim promenama, u kojem se delimično razjašnjavaju neke od izmena.

U toj blog objavi stoji da se menjaju sledeće stvari:

 • Kategorizacija tipova podataka koje Viber prikuplja od nas
 • Posebna klauzula o tome koje vrste podataka drugi korisnici mogu da vide o nama na Viber aplikaciji
 • Ažurirane klauzule o Viber upotrebi podataka da bi se detaljno objasnile svrhe obrade. U ovom odeljku, takođe su dodali određene informacije o praksi podataka u vezi sa novim fintech uslugama
 • Pojašnjenje o tome kako i sa kim dele naše lične podatke pružanjem jasnih i transparentnih objašnjenja o takvom deljenju i kategorijama takvih trećih lica
 • Dodatna klauzula sa informacijama o nekorisničkim podacima koje Viber sme da obradi i opcijama kako da ih isključe
 • Ažurirano i razjašnjeno poglavlje o našim izborima i kontrolama aplikacije i
 • Za još veću transparentnost, napravili su poseban odeljak o zadržavanju korisničkih podataka koji omogućava korisniku da sazna o smernicama za zadržavanje.

Što se tiče Uslova korišćenja Viber aplikacije, iz kompanije žele da znamo da su promenili ove, ali i neke druge stvari:

 • Napravili su posebne uslove za elektronske komunikacione usluge (tj. Viber Out uslugu) i uveli rezime ugovora za korisnike u EU, EEA i UK u vezi sa elektronskim komunikacionim uslugama
 • Ažurirane su politike refundiranja
 • Pojašnjeni su uslovi poštene upotrebe
 • Proširenje odeljka Plaćanja i naknade
 • Proširenje i pojašnjenje odeljka usluga, sa detaljima o svim proizvodima i uslugama koje nudi Viber i
 • Dodata su posebna ograničenja, obaveze i pojašnjenja kao što su u vezi sa sadržajem koji korisnici postavljaju u Viber javne grupe, činjenica da je administratorima zabranjeno da prodaju botove, zajednice ili kanale i da Viber može odbiti usluge zbog kršenja ovih uslova ili drugih Viber-a politike.

Nažalost, detalje za svaku pojedinačnu stavku u Uslovima poslovanja i Politici privatnosti moraće da iščita svaki korisnik za sebe i tako otkrije konkretno o čemu se u svakoj od promena radi.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi990

Viber je nazlost smece od app, ja koristim Whatsapp od 2010, kako ih je FB kupio i njega polako ali sigurno manje koristim. Prelazim na Telegram, prvo jednostavniji, vise funkcija, i slanje do 2gb fajl. Viber je los iz razloga dosta ali dosta lose radi na low klasi uredjaja, a ni mid nije nesto bajno, ima reklame koje smaraju. Pune app nepotrebnim stvarima mjesto da porade na kvalitetu same app. Iskreno WhatsApp je najpopularniji, ali i Telegram od Vibera, Viber je popularnost stekao jer je uvjek bio free dok Whatsapp se placao nakon godinu dana pre, pa je postao par godina kasnije free. Viber koristim radi tetki i tako. Telegram je miljama ispred, Signal je isto dobar ali ne moze veliki fajl da se posalje, Whatsapp ne volim sada radi FB i ako mi je bio omiljeni.

hmm

@Gagi990 Apsolutna istina sve što je napisano. Viber je trenutno najzaostalia aplikacija za dopisivanje. Da ne pominjem ono smeće od reklama...

Zglobni Skoč

Viber kao WhatsApp su odavno izgubili rejting ovakvim i sličnim uslovljavanjima, a i zato što su na neki način povezani sa FB.Ako je neko primetio, i na Viberu, ako je korisnik sa kojim razmenjujete poruke, u tom trenutku prijavljen i na FB, na Viberu će se videti njegov nick sa FB-a a ne onaj kako vam je upisan u imeniku.Mada nijedna od aplikacija ove namene nije sto posto sigurna i anonimna što se privatnosti korisnika tiče, ipak mnogi prelaze na Signal i Telegram.Ovaj Viber ubija u pojam sa silnim reklamama skidali vi neke sličice i emotikone ili ne.