Samo se stavi!

MAJSTORSKO REŠENJE ZA 5G: Huawei prevazišao problem nove mreže za najnoviji P50 Pro telefon

Masku za telefon biste svakako kupili, zar ne?! Pa zašto je onda ne biste kupili u 5G izdanju.

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Zbog i dalje prisutnih američkih sankcija Huawei kompaniji zabranjeno je da koristi 5G signal u svojim telefonima, zbog čega i Huawei P50 Pro stiže samo sa 4G flagship Qualcomm čipsetom.

Ipak, rešenje postoji i rekli bismo - vrlo elegantno rešenje.

Kao što je Huawei našao način da reši problem Google aplikacija (ne samo AppGallery, nego i Gspace aplikacija), tako je sad kompanija rešila i 5G problem.

Radi se o posebnoj, tankoj i laganoj USB maski, koja sadrži 5G vezu i eSIM tehnologiju, a na telefon se kači pomoću pomenute USB Type-C veze.

Dostupna je u nekoliko boja, može da se uradi po izboru korisnika, a podržava 5G mreže različitih tipova, i to sub-6GHz, SA(N1, N3, N41, N77 / 78, N79 i N28) i NSA (B3 + N41, B3 + N78, B3 + N79, B1 + N78, B39 + N4, B41 + N79, B39 + N79, B5 + N78 i B8 + N78). Maska je napravljena od poliureatana, koji je prijatan na dodir, a završnica je napravljena tako da podseća na prirodnu kožu.

Na donjem delu maske nalazi se klasičan USB Type-C priključak sa podrškom za Huawei SuperCharge brzo punjenje i omogućava i prenos fajlova po USB 3.0 vezi. Maska zbog svoje namene ima Dual-Core procesor brzine 1,35 GHz i priključuje se kao i svi ostali dodaci preko Huawei AI Life aplikacije u kojoj su objedinjeni i svi drugi Huawei dodaci poput slušalica, IoT opreme, satova, fitnes dodataka itd.

Masku proizvodi Soyealink kompanija, ne Huawei, a ako bude popularna kompanija će je izrađivati i za ostale samo 4G telefone kompanije. Ipak, cena nije niska, jer je u slobodnoj prodaji oko 100 evra, a Huawei će je u nekim situacijama uključivati kao poklon za kupovinu Huawei P50 Pro telefona u Kini.

Maska će tokom godine biti dostupna i u drugim regionima sveta, a svakome ko baš ne može bez 5G mreže biće više, nego dobrodošla, pa cena verujemo da neće biti toliki problem.

Pročitajte i test Huawei P50 Pro telefona, koji smo odradili odmah nakon njegove premijere u Srbiji.

Kako se vama čini ovo rešenje - ima li smisla?