DVA BROJA NA JEDNOJ SIM KARTICI: Nova opcija stiže uskoro na sve telefone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVA BROJA NA JEDNOJ SIM KARTICI: Nova opcija stiže uskoro na sve telefone

Google je patentirao novi sistem koji omogućava korišćenje dva broja različitih operatera na jednoj SIM kartici, i koji će najverovatnije dobiti svoju premijeru sa Android 13 operativnim sistemom.

 SIM kartice pored telefona Izvor: Shutterstock/010110010101101

Svi znamo šta su SIM kartice i koristimo ih već više od 20 godina, bez namere da se tu nešto mnogo promeni u godinama pred nama. eSIM je nova generacija elektronskih SIM kartica koje dolaze sa novim telefonima i koje omogućavaju korišćenje broja telefona bez fizičke SIM kartice. Google je otišao korak dalje.

MEP tehnologija

Novi patent koji je Google nedavno registrovao zove se MEP i obuhvata nekoliko aktivnih SIM profila na jednoj eSIM kartici. Problem sa eSIM karticom je isti kao i sa klasičnom SIM karticom, vi možete imati više profila, ali možete koristiti samo jedan u svakom trenutku.

Možda će vas zanimati

Sa MEP tehnologijom jedna eSIM kartica može istovremeno da komunicira sa dva različita operatera u isto vreme, eliminišući tako potrebu za dve eSIM kartice, kombinaciju dve nano SIM i eSIM i nano SIM karticom kako biste koristili dva broja na svom telefonu.

Eliminacija drugog SIM slota, pa čak i primarnog oslobađa prostor unutar kućišta za druge komponente poput microSD kartice ili baterije, što je posebno bitno kod nosivih uređaja kao što su pametni satovi.

Iako je Google patentirao novu tehnologiju, to ne znači da će ona ostati rezervisana samo za Android telefone, već ćemo je u budućnosti možda videti i na iOS uređajima. Da li će stići na Android 13, to ne možemo da vam kažemo sa sigurnošću, ali kada saberemo sve prednosti koje donosi, definitivno je nećemo čekati predugo.

Kako aktivirati eSIM na iPhone
Izvor: YouTube/Apple Support

Koliko kartica vama treba, i da li koristite eSIM? 

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 13

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kontrakta

Meni treba tri broja. I šta ćemo sad?

Arsenije

Ja bih radije 2 SIM kartice za isti telefonski broj. Mislim sa je tehnički moguće, ali da operateri ne pružaju tu uslugu.

Davor

@Arsenije Ta usluga je odavno moguća,samo je aktivna kartica koja je zadnja korištena.