Intel Evo

NOVI INTEL LAPTOPOVI ĆE BITI BRUTALNI: 9+ sati baterije, 12. gen. Core procesori, 5G i fullHD kamera

Intel Evo je specifikacija ovog proizvođača čipova, koja garantuje premijum iskustvo svakome ko koristi neki od Evo uređaja. Objavljena je treća generacija ovih specifikacija i moramo priznati da će novi računari biti brutalni.

Lenovo Yoga 9i laptop
Izvor: SmartLife / Lenovo

Sa najavom 12. generacije mobilnih procesora Intel je predstavio i specifikacije treće generacije Evo uređaja za laptopove, savitljive i desktop računare. Kao što su nekada laptopovi morali da ispunjavaju određene uslove da bi mogli da se zovu Ultrabook, tako sada Intel Evo sertifikacija garantuje da su uređaji u skladu sa zahtevima koje je propisao proizvođač čipova.

Najveći broj zahteva koje je Intel propisao samo su unapređenja u odnosu na drugu generaciju Evo specifikacija. Primera radi Intel Evo laptop mora da ima autonomiju baterije u realnim uslovima korišćenja od 9 ili više sati, da se probudi za manje od 1 sekunde i da za pola sata punjenja obezbedi dovoljno baterije za 4 sata rada. Pogledajte detalje sa Intel prezentacije:

Naglasak na svakodnevnim poslovima

Pored navedenog, Intel Evo sada osigurava responzivnost za 25 svakodnevnih poslova i uvodi četiri nove tehnologije koje unapređuju video konferencije.

Kada su tehnički zahtevi u pitanju, svi uređaji moraju da imaju Intel procesore 12. generacije, Intel Wi-Fi 6E, 5G i fullHD ili bolju kameru. Od tehnologija će biti prisutne Intel Connectivity Performance Suite, Dynamic Background Noise Suppression (poništavanje pozadinske buke) i Intel Visual Sensing Controller (buđenje kada prilazite i zaključavanje kada odlazite od uređaja).

Evo i kako bi jedan takav uređaj trebao da izgleda.

Povezani uređaji

Intel Evo uređaji će omogućiti da preuzmete pozive sa telefona na vašem laptopu, sa mogućnostima jednostavnog deljenja podataka između uređaja i različitih interfejsa, dokle god su uređaji povezani.

I uređaji sa savitljivim ekranima su sada bitan deo Evo ekosistema, a prema specifikacijama, da bi mogli da nose Intel Evo značku treba da poseduju QHD savitljivi ekran osetljiv na dodir koji je veći od 16 inča, kao i zasebnu Bluetooth tastaturu kao dodatak.

Možda će vas zanimati

Pored laptopova, desktopova i uređaja sa savitljivim ekranima, Intel Evo brend uključuje i periferije. Za njih je bitno da imaju Thunderbolt povezivanje i brzo buđenje, kao i brzo punjenje. Kao alternativu, ovi uređaji mogu koristiti Bluetooth za uparivanje i da imaju mogućnost jednostavnog prebacivanja sa PC-ja na telefon i obratno (slušalice). Uostalom pogledajte kako je Intel zamislio Evo koncept:

Intel Evo platforma
Izvor: YouTube / Intel

Za sada Intel je objavio da rade sa 150 partnera i planiraju da predstave preko 100 Intel Evo različitih primera dizajna, uključujući i Lenovo Yoga 9i sa 12. generacijom Intel Core-P procesora. Kao i sa Ultrabook konceptom, sa Evo sertifikacijom Intel planira da izgradi prepoznatljiv brend uređaja od kojih korisnici znaju šta mogu da očekuju, i za sada im ide odlično.

Kada birate laptop, koliko će vam značiti Evo nalepnica na njemu?