VIDITE PLAVU TAČKU NA EKRANU? Imaju je samo neke aplikacije i to isključivo na iPhone telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDITE PLAVU TAČKU NA EKRANU? Imaju je samo neke aplikacije i to isključivo na iPhone telefonima

Neki iPhone korisnici pitaju se - otkud plava tačka u gornjem, levom uglu njihovih novih iPhone telefona.

 Plava iPhone tačka šta znači 1.jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Kompanija Apple voli svoje korisnike da informiše o tome šta se sa njihovim telefonom dešava u svakom trenutku.

Iako mnogi to i dalje ne znaju, Apple jasno pokazuje kad neka aplikacija ili servis koriste kameru ili mikrofon telefona u pozadini i to pomoću posebnih narandžastih i zelenih tačaka, koje se pojavljuju u gornjem desnom uglu iPhone uređaja, odmah do notch-a.

Možda će vas zanimati

Sa nekim od poslednjih ažuriranja Apple je korisnicima na sličan način dodao još jedno prosto obaveštenje, pomoću kojeg će korisnici još bolje imati uvid u to šta se dešava sa njihovim telefonima.

Pojavila se i plava tačka, zbog koje su neki korisnici pomislili da nešto nije u redu na njihovom iPhone-u, ali sve je OK, jer je plava tačka relativno nov sistem označavanja aplikacija u okviru iOS sistema.

Neke aplikacije, znamo da to Instagram, Twitter, Facebook, WhatsApp i druge imaju, dobile su plavu tačku, koja se prikazuje u gornjem, levom uglu ekrana. Ona označava da je aplikacija nedavno ažurirana i da sadrži nove funkcije koje bi korisnika mogle da zanimaju. Plavom tačkom Apple, takođe skreće pažnju korisnicima da bi ta aplikacija mogla da utiče i na njihovu privatnost i da bi bilo dobro da se informišu o tome šta je tačno u aplikaciji promenjeno.

Plava tačka pojavljuje se i pored ikonice aplikacije na početnom ekranu i to ne samo na iPhone, nego i na iPad uređajima.

Ako se ne slažete da aplikacija čita vašu lokaciju - zabranite joj to u podešavanjima!

Još jedna verzija plave tačke jeste ona koja sadrži belu strelicu okrenutu gore, udesno - ovo znači da je aplikacija ažurirana nedavno i da pristupa lokaciji uređaja.

Bela strelica može, takođe biti prikazana na istom mestu samostalno što ima isti cilj - da obavesti korisnika da ta aplikacija u tom trenutku koristi GPS ili mrežnu lokaciju njegovog iPhone telefona ili iPad tableta.

Čitanje lokacije možete da isključite tako što ćete aplikaciji u Podešavanja meniju isključiti dozvolu za pristup lokaciji (GPS ili triangulacija na osnovu signala baznih stanica).

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Medox

Zato ja jedino imam whatsapp,.i jos sam mu oduzeo sve dozvole...i kamera, lokacija, lrstup podacima....