META SPREMA NOVI PAMETNI SAT: Uradili su ono što ni Apple nije smeo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

META SPREMA NOVI PAMETNI SAT: Uradili su ono što ni Apple nije smeo

Da, stavili su notch na sat!

 Facebook Meta Watch Izvor: SmartLife / Bloomberg

Sada kada je transformacija u novu kompaniju otpočela, dojučerašnji Facebook je spreman za nove tehnološke pohode, a prvi na tapetu je pametni sat kojim će se ova kompanija boriti sa Apple Watch. Transformacija iz kompanije koja je okrenuta ka društvenim mrežama u kompaniju koja ima za cilj kreiranje paralelnog virtuelnog univerzuma ima u osnovi strategiju da se sve aplikacije nađu na jednom mestu – u Metaverzumu.

Kamera u pametnom satu 

I dok svi pričaju o promeni naziva, novoj strategiji, razlozima za promenu, šta će zadržati dosadašnje ime, a šta ne, procurela je slika Meta pametnog sata, i otkrila nešto veoma interesantno – prednju kameru smeštenu u notch. Nakon što je Apple predstavio svoje nove laptopove koji imaju notch za kameru, svi su počeli da se pitaju kada će se to desiti i sa njihovim pametnim satovima, jer je izgleda u pitanju trend koji se njima sviđa. Za razliku od svih ostalih u poznatom delu univerzuma.

Možda će vas zanimati

Da je Facebook predstavio svoj pametni sat, to bi bila velika vest, ali činjenica da je juče promenjen naziv velike organizacije pod čijim okriljem se nalazi svi servisi, a da je već danas procurela slika sata, i to sa notch-om, je još veća vest.

Sat pored naočara

Slike Meta pametnog sata su izronile unutar aplikacije za kontrolu Ray-Ban Stories naočara koje imaju mogućnost da snimaju i otpremaju video snimke i slike direktno na Facebook i Instagram. Prema slici (jednoj) koja je dostupna, pametni sat će biti četvrtastog oblika, po uzoru na Apple, a ne okrugao, po uzoru na sve druge proizvođače satova, imaće blago zaobljene ivice i najzanimljiviju stvar – prednju kameru, na donjem delu ekrana. Ovo u suštini znači da će pametni sat imati notch, po prvi put u istoriji sa donje strane nekog uređaja, ali i da će biti odličan za video pozive i video snimke, bez telefona u rukama.

Android ili nešto sasvim novo?

Do slike Meta pametnog sata došao je Bloomberg, ali se nigde ne navode informacije o hardveru i softveru, što ne isključuje opciju potpuno novog operavitnog sistema. Sa druge strane Bloomberg kaže da je moguće zameniti narukvicu i da postoji taster na vrhu kućišta, kao i da će ugrađena kamera ponuditi nešto što ni Samsung ni Apple ne nude na svojim pametnim satovima.

Izveštaj napominje da Meta planira da predstavi svoj pametni sat početkom 2022. godine, ali odluka nije definitivna.

Facebook Metaverzum i nova kompanija Meta VIDEO
Izvor: CNET

Apple Watch 7 - sve po starom

Ovogodišnja 7. serija Apple pametnih satova poseduje veći ekran i nikakve druge izmene, niti po pitanju dizajna, niti po pitanju sofvera. Stoga je pretpostavka da će sve nove funkcionalnosti koje smo viđali kao procurele informacije biti ostavljene za narednu generaciju. Pre svega mislimo na funkcionalnosti koje se odnose na kontrolu zdravlja korisnika, uključujući senzore za merenje temperature, ali možda i nivoa šećera u krvi...

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nije Meta nego Facebook

Facebook stavio kameru na sat. Šta drugo očekivati od Facebooka. Špijunaža za sve pare.