Najbolje aplikacije za besplatno strimovanje muzike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje aplikacije za besplatno strimovanje muzike

Autor Ilija Baošić

Bilo da li imate iPhone ili Android, ovo su najbolje aplikacije za besplatno slušanje muzike u pozadini telefona.

 Slušanje muzike Izvor: Smartlife

Rastom popularnosti servisa za strimovanje muzike, sve je manje ljudi koji muziku čuvaju na svojim uređajima. Nažalost, ovi servisi zahtevaju od korisnika da plaćaju pretplatu kako bi dobili pristup i punu funkcionalnost, pa je za besplatno strimovanje muzike sve teže pronaći adekvatno rešenje. Međutim, ono postoji i dostupno nam je već duže od 15 godina.

Govorimo, naravno, o YouTube platformi. Od studijskih verzija do kavera, teško da postoji pesma koju nećete pronaći na ovom sajtu, odnosno koju nećete moći da odslušate potpuno besplatno. Ipak, držati upaljen ekran i puštati video dok niste u blizini svog doma će ne samo brzo istrošiti bateriju, već i osetno brže potrošiti mobilni internet.

YouTube nudi rešenje za ovaj problem, ali on zahteva da platite pretplatu za Premium plan. Srećom, još uvek postoje aplikacije koje omogućavaju besplatno slušanje YouTube muzike u pozadini, a nezavisno od toga da li imate Android ili iPhone, mi vam ih predstavljamo u daljem tekstu.

Najbolja Android aplikacija za besplatno strimovanje muzike

Ukoliko nas neko pita, najbolja Android aplikacija za ovu namenu je YMusic (preuzmite je ovde). Ova aplikacija postoji već dugi niz godina i provereno je rešenje ne samo za slušanje muzike u pozadini, već i za uštedu dragocenih megabajta dok to činimo.

Interfejs je vrlo jednostavan, a iako ima tu mogućnost, YMusic podrazumevano ne reprodukuje video, već samo audio, pa nećete morati da strahujete da li ćete brzo potrošiti mobilni internet ako slušate muziku u pokretu.

Kada instalirate aplikaciju, YouTube sadržaj možete pretraživati kroz Discover sekciju, a nakon pronalaska videa koji želite da slušate, aplikacija sastavlja listu od 25 preporučenih pesama, čiji redosled možete prilagoditi po želji. YMusic nudi i brojne druge funkcije poput pravljenja plejlista, ekvalizatora, tajmera za gašenje muzike, podešavanja brzine reprodukovanja, pa čak i mogućnost skidanja sadržaja u MP3 formatu.

Najbolja iPhone aplikacija za besplatno strimovanje muzike

 Kako slušati YouTube muziku u pozadini Android i iPhone Izvor: Smartlife

Nažalost, instaliranje aplikacija van App Store prodavnice još uvek nije moguće bez komplikovanih procesa, pa se iPhone korisnicima izbor sužava samo na aplikacije koje je Apple odobrio, odnosno koje ne krše njihova pravila.

Srećom, rešenja na App Store-u ima dosta, ali prema našem mišljenju, najbolje rešenje se zove Musi (preuzmite ga ovde).

Aplikacija Musi nije tako bogata funkcijama kao YMusic, ali će vam svakako završavati posao. Nakon puštanja pesme, automatski pravi plejlistu sa 25 pesama koju možete prilagoditi, nudi pravljenje sopstvenih plejlista, ekvalizator i tajmer za zaustavljanje muzike. Nažalost, sve aplikacije ovog tipa u App Store-u, pa i Musi, prikazuju reklame svojim korisnicima, pa će isti morati da izdvoje jednokratnu sumu ukoliko ne žele da im se prikazuju, što nije idealno, ali je svakako jeftinije od redovnog plaćanja pretplate.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA