Apple podiže cene u App Store prodavnici širom Evrope za 20% | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple podiže cene u App Store prodavnici širom Evrope za 20%

Autor Marko Čavić

Kompanija Apple potvrdila je da će doći do korekcije cena proizvoda u App Store-u zbog jačanja američkog dolara.

Evropa i poneko azijsko tržište, kao i poneko u Južnoj Americi obuhvaćeni su podizanjem cena usluga, aplikacija, igara, pretplata i servisa u Apple App Store prodavnici, izuzev servisa koji su podešeni da se samostalno obnavljaju tj. pretplata koje su ranije započete.

Promena tj. povećanje cena desiće se 5. oktobra zbog jačanja američkog dolara i biće aktivno za većinu evropskih i tržišta nekoliko azijskih zemalja.

Samo u Crnoj Gori neće doći do povećanja cena, a prosečno će u Evropi cene svega u App Store ponudi porasti za 20%, dok će u Japanu povećanje iznositi čak 30%. Tako će većina zemalja aplikacije i igre koje su plaćali 0,99 evra posle 5. oktobra plaćati 1,19 evra i po tom modelu će biti povećane cene svih drugih usluga ili servisa koji se prodaju kroz Apple App Store.

Iako Apple nije dao objašnjenje zašto do povećanja cena dolazi, analitičari smatraju da je do toga došlo zbog pada evra i posebno jena prema dolaru, zbog čega je Apple prinuđen da reaguje.

Kompanija nije reagovala na upite novinara u ovom slučaju, a još uvek čekamo bilo kakvu potvrdu za povećanje cena u Srbiji, o čemu ćemo pisati čim bilo šta u vezi s tim bude dostupno. Takođe, od 23. septembra iPhone 14 modeli će biti dostupni i u Srbiji i to po višim cenama od prošlogodišnjih cena iPhone 13 modela.

Apple App Store je deo izuzetno uspešnog i rastućeg biznisa, koji tromesečnom nivou donosi više od 20 milijardi dolara američkoj kompaniji. S tim u vezi treba napomenuti i to da se cene u SAD neće menjati i da će ostati na sadašnjem nivou.

Apple iOS 16 VIDEO
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Zabole me pošto mi je nalog na Američkom store-u.