SAZNAJTE ŠTA TELEFON ZNA O VAMA: Kako da preuzmete sve lične podatke koje iPhone i Android uređaji prikupljaju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAZNAJTE ŠTA TELEFON ZNA O VAMA: Kako da preuzmete sve lične podatke koje iPhone i Android uređaji prikupljaju

Veoma lako i brzo pristupite podacima koje Apple i Google prikupljaju o vama.

  Izvor: YouTube/ Printscreen/ Pocketnow

Da li vas je ikada zanimalo koje lične podatke pametni telefoni prikupljaju?

Ukoliko niste znali, moguće je skinuti izveštaj o informacijama koje kompanije Apple i Google imaju o vama.

Mi smo za korisnike Android i iOS uređaja spremili korake koji će vas odvesti upravo do toga što tražite.

Kako videti koje podatke Apple prikuplja

Da biste dobili kopiju vaših podataka od kompanije Apple, potrebno je da posetite Manage your Apple ID sekciju na njihovom zvaničnom sajtu, kako bi se prijavili na vaš Apple ID. Kada to uradite nađite Data & Privacy,pa potom i Manage Your Data and Privacy. Tu bi trebalo da se pojavi opcija Request a copy of your data.

Možda će vas zanimati:

U tom prozoru ćete moći da izaberete koje podatke želite da preuzmete tako što štiklirate kutije, nakon toga kliknite na Continue i izaberite veličinu podatka. Poslednji korak je da kompletirate zahtev, a to ćete uraditi na Complete request. Na vaš elektronski mejl, koji je povezan sa vašim Apple ID, će stići izveštaj sa podacima. Uzmite u obzir da proces slanja tih podataka može da potraje i do sedam dana.

Kako preuzeti podatke koje prikuplja Android telefon

Zvanična stranica za podršku kompanije Google otkriva da postoji opcija da preuzmete vaše podatke sa Google usluga koje koristite. To podrazumeva vaš email, dokumenta, kalendar, fotografije, YouTube video snimke, aktivnost vašeg naloga, kao i druge podatke koje se nalaze na vašem telefonu, prenosi The Sun.

Imate mogućnost da kreirate arhivu svojih podataka i preuzmete je, a to ćete uraditi tako što posetite Google's Download your data stranicu. Google usluge koje su prikupljale vaše podatke će već biti spremne za skidanje, na vama je da kliknete na Next step kako bi nastavili dalje. Sledeći korak je da izaberete koliko često će vam Google poslati ove informacije, gde će one stići, koje su veličine i kog tipa će taj podatak biti (najčešće ćete koristiti .zip).

Na vaš mejl će stići link sa traženim podacima, to može da bude posle svega nekoliko minuta od vašeg zahteva ili nekoliko dana, sve zavisi od veličine vaših zahteva, odnosno podataka. Imajte na umu da podaci izbrisani iz sistema za skladištenje se ne mogu povratiti!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA