REKLAME NA XIAOMI TELEFONIMA: Kako ih zauvek isključiti? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKLAME NA XIAOMI TELEFONIMA: Kako ih zauvek isključiti?

Jedan od proizvođača telefona koji insistira na reklamama u okviru svog korisničkog interfejsa i aplikacija, bez obzira na cenu telefona je Xiaomi. Koliko god one bile dosadne, ipak postoji način da se potpuno isključe

 Izvor: SMARTLife / Xiaomi

Nesporno je da je tržišni udeo Xiaomi telefona u porastu. Delom zbog situacije u kojoj se našao Huawei, a delom zbog zaista izuzetnih telefona po vrlo pristupačnoj ceni. Međutim, jedna stvar koja ovog proizvođača odvaja od drugih je prepoznatljivi MIUI korisnički interfejs.

Nije tajna da kineske kompanije pokušavaju da kopiraju Apple iOS na svojim Android verzijama godinama unazad, pa je tako MIUI evoluirao u iOS-oliki Android, brz i nadasve praktičan GUI na koji se vrlo lako naviknete.

Reklame za sve

Međutim, jedna stvar koja bukvalno iritira najveći broj korisnika je prisustvo reklama, bez obzira na to da li ste kupili telefon od 200 ili 1200 evra. Međutim, ovo i jeste jedan od razloga zbog kojeg su Xiaomi telefoni tako dobro cenovno pozicionirani – Xiaomi je kompanija čiji su primarni proizvodi lični podaci, koje ona prikuplja, dok su telefoni i drugi uređaji samo sredstvo prikupljanja podataka. U suštini, ako želite telefon koji ima sve što i konkurencija, ali po nižoj ceni, spremite se da s vremena na vreme pogledate i po koju reklamu.

Možda će vas zanimati

Srećom, Xiaomi je omogućio isključivanje reklama kako na sistemskom nivou, tako i za pojedinačne aplikacije. Pa ako ste jedan od korisnika Xiaomi telefona, evo kako da zauvek kažete zbogom dosadnim oglasima i reklamama. Napomenućemo i to da smo za primere koristili MIUI 12 GUI, jer je on sada već prisutan na najvećem broju Xiaomi telefona novije generacije, a da se opcije i kod starijih verzija nalaze na sličnom mestu.

Isključivanje sistemskih oglasa

Prva stvar koju treba da uradite je da isključite MIUI System Ads – MSA, odnosno oglase i reklame na nivou sistema. Naravno, Xiaomi ne želi da to uradite, pa proces može biti malo komplikovan, ali se isplati na kraju. Napomenućemo i da je za ovo potrebno da telefon bude online, bilo preko WiFi ili mobilne mreže, jer ako ste offline, isključivanje nije moguće.

 1. Idite u Settings, pa u Passwords & Security opciju
 2. Pod Authorisation & Revocation pronađite MSA i pomerite slajder da biste je isključili. Dobićete poruku da morate da sačekate 10 sekundi, a onda odaberite opciju Revoke.
 3. Ukoliko vam se desi da dobijete poruku da ovo nije moguće, probajte još nekoliko puta dok ne upali.

Isključivanjem MSA isključićete najveći broj oglasa i reklama sistema MIUI interfejsa, ali ne i reklame u Xiaomi aplikacijama, koje moramo da isključimo pojedinačno.

Isključivanje ličnih preporuka za oglase

Nakon isključivanja MSA autorizacije, sada je potrebno isključiti individualne preporuke koje vam MIUI šalje. Na ovaj način Xiaomi neće moći da prati vaše navike korišćenja i da skuplja vaše podatke.

Možda će vas zanimati

 1. Ponovo je potrebno otići u Settings, pa onda odabrati Privacy Protection.
 2. Pod Privacy, potražite Ad Services i onda Personalised Ad Recommendations opciju.
 3. Deaktivirajte Personalised Ad Recommendations.

Na ovaj način ćete isključiti personalizovane reklame koje dobijate na bazi podataka o tome kako koristite telefon i ličnim informacijama koje ste podelili.

Isključite oglase u integrisanom Mi Browseru i Mi Security aplikaciji

Otvorite Mi Browser, ako ga koristite umesto Chrome ili neke druge popularne verzije, kliknite na Profile tab u samom donjem desnom uglu ekrana.

 1. U Profile tabu je potrebno da kliknete na zupčanik u gornjem desnom uglu ekrana kako biste ušli u podešavanja.
 2. Odaberite opciju Advanced u sledećem tabu i isključite Show Ads opciju.

Možda će vas zanimati

Mi Security je korisna aplikacija koja vodi računa o radu sistema i optimizuje razne parametre takođe sadrži oglase i njihovo isključivanje je jako slično kao kod Mi Browsera.

 1. Kada otvorite aplikaciju, kliknite na zupčanik u gornjem desnom uglu da uđete u podešavanja.
 2. Nakon toga, dovoljno je da isključite opciju Receive recommendations.

Isključite oglase u Mi Music i Mi Videos

Dve odlične aplikacije za reprodukciju muzike i video snimaka takođe sadrže reklame, ali je proces isključivanja veoma sličan kao kod Browsera.

 1. Dovoljno je da pokrenete Mi Music/Mi Video aplikaciju, i uđete u podešavanja tako što ćete pozvati meni klikom na ikonicu u gornjem levom uglu, a onda odabrati Settings.
 2. U Service and settings delu potrebno je da odaberete Advanced Settings i pod opcijom Additional Settings isključite Show Ads.

File Manager, Folders i Mi Downloads reklame

 1. U File Manager aplikaciji pozvaćete meni na isti način – klikom na „hamburger meni“ gore levo.
 2. Nakon toga treba odabrati Settings opciju i u About delu isključiti Recommendations.
 3. Za Mi Downloads je dovoljno pritisnuti tri tačkice u gornjem desnom uglu, odabrati Settings, i isključiti opciju Show Recommended Content.
 4. Ako želite da isključite reklame na nivou pojedinačnog foldera, potrebno je da u podešavanjima svakog foldera posebno isključite opciju Promoted Applications.

I na kraju – MIUI Themes 

Ujedno i najbogatija reklamama, ova aplikacija krasi MIUI i prepoznatljiv je deo ovog ekosistema godinama. Zahvaljujući MIUI themes moguće je u potpunosti promeniti izgled telefona, do te mere da svaki dan imate utisak da koristite drugačiji korisnički interfejs.

 1. Kada otvorite MIUI Themes aplikaciju potrebno je da odete na svoj profil preko ikonice u donjem desnom uglu.
 2. Nakon toga odaberite Settings i isključite opciju Show Ads kao i Personalised recommendations.

Na ovaj način ste u potpunosti uklonili sve reklame sa svog Xiaomi telefona, i možete da uživate u jednom mirnom i izuzetno kvalitetnom korisničkom iskustvu bez bombardovanja dosadnim reklamama.

Da li su vam ovi saveti bili korisni? Da li ste vi našli neki jednostavniji način da se oslobodite reklama na svom telefonu?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Предраг

супер погасио рекламе хвала

Šomi

Xiaomi najbolji telefoni :-)

Sole

Mogao si ovo i na srpski,za nas koji ne znamo engleski