5 EFEKTNIH SAVETA: Produžite vek trajanja mobilnog telefona | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 EFEKTNIH SAVETA: Produžite vek trajanja mobilnog telefona

Jednostavni saveti koji će vas podsetiti kako da čuvate svoj telefon.

  Izvor: MONDO / Wiko

Dugi redovi ispred prodavnica elektronike za kupovinu pametnih telefona najnovije generacije možda postaju samo daleka uspomena.

Izgleda da se navike potrošača menjaju, pa iako su donedavno bili spremni na sve kako bi prvi imali najnoviji model svog omiljenog brenda, sada to više nije tako.

Možda će vas zanimati

Ovo pokazuju rezultati novog istraživanja koje je Wiko, francusko-kineski brend pametnih telefona, sproveo među svojom Instagram zajednicom kako bi istražio navike korisnika u vezi sa promenom pametnog telefona.

Zapravo, 75% ispitanika potvrđuje promenu uređaja svake tri ili više godina i to samo ako je neophodno. Privlačnost najnovijih trendova na tržištu mobilnih uređaja više nije odlučujuća: 80% smatra da se ne rastaje od svog vernog digitalnog saputnika dok na to ne budu primorani.

Glavni razlog koji podstiče potrošače na promenu, zapravo je opšte usporavanje rada uređaja (74%), a među karakteristikama koje se najviše pogoršavaju i prisiljavaju na novu kupovinu je, za 80% učesnika ankete - baterija.

U slučaju kvara samo 39% korisnika je spremno da ga odnese na popravku, dok za većinu (61%) kvar ne vredi troška.

Ako uređaj i dalje radi, gotovo svi (91%) bi više voleli da se ne odvajaju od njega čak i nakon što su prestali da ga koriste. Posle toliko dugo vremena zajedno, nemoguće je ne vezati se za telefon: zašto ga prodavati, ako ga možemo čuvati ili dati prijateljima i rođacima? Možda sentimentalni izbor, ali onaj koji istovremeno pokazuje pažnju i svest. U doba ličnih podataka na mreži, zapravo, većina ispitanika (79%) ne zaboravlja da napravi rezervne kopije svojih datoteka na novom uređaju, a 63% brine o pažljivom brisanju svih privatnih fotografija, poruka i dokumenata iz starih pametnih telefona nakon prestanka korišćenja.

A briga o privatnosti nije ništa manja od brige za životnu sredinu! Više od 30% anketiranog uzorka, zapravo, sve više i više pažnje posvećuje izboru ekološke ambalaže pri kupovini novog pametnog telefona.

5 saveta da telefon traje duže

Kako vam telefon ne bi pregazilo vreme, sastavili smo nekoliko jednostavnih, korisnih saveta koji važe u svakoj prilici.

Ovi saveti nisu epohalni i nismo izmislili toplu vodu, ali ćemo vas na jednom mestu podsetiti na sve ono što svaki dan brzo i lako možete da uradite, a da vam sačuva telefon i od fizičkih i od softverskih i hardverskih oštećenja.

  1. Ne zaboravite da instalirate ispravke za operativni sistem i nove dostupne aplikacije. Ažuriran uređaj jeste sigurniji, ima bolje opcije i garantuje lepši doživljaj korišćenja!
  2. Proverite učestalost upotrebe aplikacija na telefonu i deinstalirajte aplikacije koje ne koristite. Takođe je važno redovno uklanjati i nezaobilazne milione GIF i drugih slika dobijenih iz ćaskanja i sprečiti natrpavanje memorije bilo kakvim rezervnim kopijama multimedije i fajlova aplikacija za dopisivanje i slično.
  3. Napunite bateriju kada nivo padne ispod 20%, a kad se telefon ugasi. U tome vam od velike pomoći može biti kružni indikator trajanja baterije ugrađen u Wiko View 5! Kada je energija ispod praga od 15%, indikator svetli crveno kako bi podsetio korisnika da napuni telefon.
  4. Izbegavajte da držite mobilni telefon predugo izloženog direktnoj sunčevoj svetlosti ili u blizini izvora toplote. Pregrevanje - osim što šteti kompaktnosti baterije - ugrožava i njen životni vek.
  5. Uvek se toplo preporučuje zaštitna maska, najbolje ona providna i, ako je moguće, kaljeno staklo za ekran ili makar folija, da ekran ne pukne pri prvom susretu .

Ukratko, potrebno je vrlo malo zaštitnih mera i predostrožnosti da biste svog digitalnog prijatelja zadržali što duže uza sebe. Jer, pravi pametni telefon traje zauvek (ili skoro zauvek)!

Kako vi čuvate svoj mobilni telefon? Podelite savete sa svima nama!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zdravko

Ovaj za bateriju i za restart su ozbiljno dobra stvar za ocuvanu i produzen vek baterije i telefona.

Najnovije

Uređaji

Testovi