JEFTINIJE GREJANJE I HLAĐENJE: Energetski efikasno rešenje koje štiti životnu okolinu, ali i novčanik | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEFTINIJE GREJANJE I HLAĐENJE: Energetski efikasno rešenje koje štiti životnu okolinu, ali i novčanik

Energetski efikasno rešenje idealno za svaki prostor.

  Izvor: SmartLife / LG

Poslednjih nekoliko godina ljudi intenzivno razmišljaju i prelaze na energetski efikasna rešenja za hlađenje i grejanje, čijom upotrebom znatno mogu smanjiti izdatke u kućnom budžetu, a ujedno se i odgovorno ponašati prema životnoj sredini.

Pokazalo se da su idealni uređaji za baš taj odgovoran odnos i prema novčaniku, ali i prirodi - toplotne pumpe.

Možda će vas zanimati

Imate pravo da se zapitate šta su to toplotne pumpe, kako mogu da ohlade, odnosno zagreju vaš prostor i kako uopšte funkcionišu.

Toplotne pumpe su u stvari uređaji uz pomoć kojih se toplotna energija iz spoljašnje sredine prenosi u unutrašnjost prostora koju treba ohladiti, odnosno zagrejati. One su jedan od najčistijih izvora energije za grejanje, koji je pritom i najekonomičniji, jer koriste visok procenat besplatne energije iz okruženja.

U zavisnosti od toga koji izvor energije iz prirode koriste, možemo ih podeliti na toplotne pumpe vazduh-voda, vazduh-vazduh, zemlja-voda i voda-voda.

Posebno interesantne su LG vazdušne toplotne pumpe - najnoviji unapređen sistem toplotnih pumpi pomaže da se poveća udobnost doma i zaštiti životna sredina. LG vazdušne pumpe imaju izuzetno nizak nivo buke, značajno poboljšanu energetsku efikasnost, stilizovan dizajn koji se uklapa u svaku prostoriju i širok spektar naprednih funkcija..

LG THERMA V R32 Split i LG R410A Split su toplotne pumpe koje zadovoljavaju sve potrebe savremenog domaćinstva i većih prostora. Reč je o multifunkcionalnim uređajima izuzetnih performansi, koji omogućavaju upravljanje temperaturom unutrašnjosti prostora, uz mogućnost podnog grejanja i kontrolu temperature vode.

Integrisani sistem za hlađenje i grejanje

Ovi uređaji se sastoje od odvojenih unutrašnjih i spoljašnjih jedinica povezanih rashladnim cevima. Ovakav integrisani sistem, koji kombinuje unutrašnju jedinicu i rezervoar za vodu, omogućava jednostavnu i laku instalaciju.

Uz to, kod ovih pumpi rashladne cevi povezuju unutrašnju i spoljašnju jedinicu (IDU & ODU), dok su hidro komponente pločasti izmenjivač toplote, ekspanziona posuda, pumpa za vodu, pomoćni grejač i odzračni ventil ugrađene u unutrašnju jedinicu, tako da mogu da podnesu niske spoljne temperature bez bojazni da će se voda u sistemu zamrznuti.

Koriste LG - R1 Kompresor, jedinstvenu tehnologiju LG kompanije, koji je visoko efikasan, troši manje struje nudi, nudi viši stepen pouzdanosti i opseg rada, uz smanjenje buke i vibracije.

Izuzetne performanse

Oba uređaja su visokoenergetski efikasna, klase A+++, imaju jednostavan korisnički interfejs za instalaciju, visoku efikasnost i opseg rada, 100% kapacitet grejanja na spoljašnjoj temperaturi od -7 ℃ (osim za model R410A Split pri radu od 16 kW), temperaturu izlazne vode do 65 ℃ (model R32) i 57 ℃ (R410A) i prošireni operativni opseg termalnog sistema.

Imaju ugrađene senzore protoka i pritiska vode za proveru rada u realnom vremenu, naprednu kontrolu pumpe za vodu (optimalni protok, fiksni kapacitet, protok i temperaturu), kao i unapređeno sekundarno upravljanje dok ih karakteriše inovativni dizajn i tehnologija.

Takođe, pumpe imaju i sezonski auto režim koji automatski podešava rad grejanja i hlađenja, kao i temperaturu tople vode na osnovu spoljašnje temperature. Ovaj režim dodaje funkciju hlađenja konvencionalnom režimu rada. Kod modela R32 Split i R410A Split protok vode može se podešavati u skladu sa toplotnim opterećenjem, što omogućava da budu energetski efikasniji tokom manjeg opterećenja. Takođe, korišćenjem daljinskog upravljača moguće je pratiti temperaturu, protok i pritisak vode. Oba modela imaju funkciju preklapanja različitih energetskih stanja što omogućava korišćenje više obnovljive energije.

Daljinsko upravljanje

Pametna aplikacija LG ThinQ, koju se nalazi na Android Play Store ili iOS AppStore servisima, korisnicima omogućava daljinsko nadgledanje i kontrolu, tako da korisnici mogu podesiti temperaturu ili regulisati rad toplotne pumpe.

Aplikacija LG ThinQ može da se aktivira i preko glasovnih komandi, Google Assistant-om ili putem Google Home integracije.

Pametno grejanje

Sistemi imaju intuitivni korisnički interfejs koji omogućava brzo i lako korišćenje jednostavnim dodirom, a moguće je i definisanje vremenskog rasporeda rada na osnovu načina života. Uz to, dnevno ili mesečno praćenje potrošnje energije omogućava efikasno upravljanje energijom.

Takođe, uz LG inverter tehnologiju smanjuju se troškovi za energiju tako što sistemi optimizuju učinak koristeći samo energiju potrebnu za rad.

Zato ukoliko tražite adekvatno rešenje za grejanje/hlađenje u svom domu, budite pametni i razmišljajte mnogo. Toplotne pumpe su pametna investicija na duže staze jer omogućavaju manju potrošnju energije i emisiju štetnih gasova u okruženju, ali i umanjene račune za električnu energiju.

Pogledajte video priloge o toplotnim pumpama:

LG Therma V R32 IWT Sve u jednom za toplinu doma VIDEO
Izvor: LG Srbija
LG Therma V R32 IWT Isplativo i ekološki odgovorno rešenje VIDEO
Izvor: LG Srbija

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Šofer

150 kvadrata,kuća je u pitanju,ove zime,13 hiljada najveći račun.2016 godine kada je bio dugotrajni minus 17000.Iznos celokupne potrošnje,zadata temperatura prostora 22 stepena,Pumpa je viessmann,nemačka.Račun kada se negreje 5000.

тетак

основни проблем је бесмислена градња са бесконачним малтерисањима. такови објекти су увијек влажни и хладни и треба им сулуда количина енергије за гријање

Čika

Топлотна пумпа је стари изум на чијем принципу раде фрижидер, клима и сл. Клима је систем ваздух- ваздух из текста. Топлотна пумпа са 1 киловатом струје производи 3-7 киловата топлотне енергије, у пракси ближе првој цифри. Идеално је да улогу спољне јединице врши дуга бакарна цев укопана у земљу или још боље у подземну воду( наменски избушен бунар) а у простору буде урађено подно- зидно грејање.