Kasne vam Viber poruke - evo TRI rešenja! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasne vam Viber poruke - evo TRI rešenja!

Moguće je da i vaša Viber aplikacija muči muku sa jednim od TRI najčešća problema, za koja ćemo vam ponuditi rešenja.

  Izvor: Promo / Viber

Poslednjih nekoliko dana stiglo nam je dosta poruka na temu Viber aplikacije - nekima se poruke ne čuju, a nekim ne stižu dok ne uđu u aplikaciju, pa tako propuštaju neke bitne stvari ili da odgovore prijateljima na vreme.

SAVET plus: Ako vam Viber na Androidu koči uradite ovo

Ukoliko vam se Viber zvuk ne čuje prilikom dolaska poruke vreme je da uradite sledeće. Otvorite Settings, pa uđite u meni Applications. Nađite Viber i uđite u podešavanja aplikacije. U opcijama tog menija potražite Notifications i naći ćete se u novom meniju, u okviru kog ćete označiti Allow Notifications, a isključiti Show Silently. Moguće je da će na vašem modelu biti i opcije Ringtone i Vibrate (Zvono i Vibracija), koje bi, takođe trebalo da budu uključene (ukoliko ne vidite Show Silently).

Nakon toga trebalo bi da dobijate Viber obaveštenja uobičajeno. Pogledajte i galeriju.

S druge strane - WhatsApp se povlači sa mnogih telefona

NapomenaOvo je rešenje primenjivo na nekim uređajima, koji imaju Marshmallow i Nougat Android OS, recimo. Moguće je da je proizvođač vašeg uređaja zaključao neku od opcija iz ovog rešenja, pa bi trebalo da potražite neko novo (pogledajte komentare čitalaca na vest).

S druge strane, ukoliko vam poruke ne stižu uopšte dok ne uđete fizički u Viber aplikaciju vreme je da promenite podešavanje sistema.

Novije verzije operativnog Android sistema imaju opciju koja zbog štednje baterije gasi pozadinske procese pri zaključavanju ekrana ili nakon određenog vremena ili čak na Wi-Fi mreži, pa promenite podešavanja tako da Viber ostane uvek uključen na tim opcijama - mobilni podavi, Wi-Fi, kad je ekran zaključan ili telefon u stanju mirovanja.

Viber organizuje proslavu Nove godine (VIDEO)...

... i NE zloupotrebljava podatke svojih korisnika

Prvo, pokušajte da u samoj Viber aplikaciji aktivirate opciju da aplikacija uvek radi na Wi-Fi mreži. Idite u Settings, pa u General, gde ćete pronaći Wi-Fi - Sleep policy opciju. Uđite tu i otkačite prvi kružić tj. potvrdite opciju Always connected. Na taj način Viber se neće uspavljivati tokom mirovanja telefona na Wi-Fi mreži, bez obzira na to da li vam je uređaj zaključanog ekrana ili ne.

Drugo, pokušajte u sistemu telefona (putanja i podešavanja zavise od proizvođača do proizvođača), da u meniju Apps ili Notofications omogućite sva Viber obaveštenja, kao i da omogućite rad aplikacije u pozadini tj. da joj rad bude dozvoljen uvek. Ovo se na nekim telefonima nalazi možda i u okviru Battery menija, podmeni Launch apps i sličnim.

MobIT čitaoci pomažu!

Džo, jedan od naših čitalaca dao je svoje rešenje problema s porukama koje kasne - uđite u Settings, onda u General, pa otkačite Show Viber status Icon. Nakon toga u padajućem meniju telefona biće prikazan status Viber aplikacije, odmah iznad obaveštenja koja stižu na telefon. Čitaoci koji su isprobali ovaj metod kažu da je upalilo! Zato, delite svoja iskustva s nama, mi ćemo ih proširiti do svih! Hvala Džou na dojavi, javite nam da li je i vama pomogao!

Ukoliko imate dodatnih pitanja - komentari su vaši, kao i do sada! Molimo vas da podelite svoja iskustva sa drugim čitaocima, a mi ćemo ih pomenuti i ovde, u tekstu, nakon što ih isprobamo.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi