macOS dobio ChatGPT aplikaciju pre Windows-a, više ne zahteva pretplatu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

macOS dobio ChatGPT aplikaciju pre Windows-a, više ne zahteva pretplatu

Autor Dejan Komazec

Apple M čip i macOS Sonoma su uslov za instalaciju ChatGPT aplikacije.

 ChatGPT aplikacija za macOS Izvor: OpenAI

Nakon što je prošlog meseca postala dostupna isključivo Plus pretplatnicima, ChatGPT aplikaciju za macOS sada mogu preuzeti svi čije računare pokreće Apple M čip, ali i čija verzija operativnog sistema je macOS Sonoma ili novija.

Imajući u vidu da je Microsoft najvažniji partner kompanije OpenAI, interesantno je da su vlasnici Apple računara dobili zvaničnu ChatGPT aplikaciju pre Windows korisnika. Razlozi se mogu tražiti u tome da je gigant iz Redmonda u svoj operativni sistem integrisao sopstvenu Copilot veštačku inteligenciju, zasnovanu na GPT-4 jezičkom modelu, ali nešto slično je i Apple najavio na ovogodišnjem WWDC.

Android korisnici su već navikli da iPhone neke Google funkcije dobija pre njih, pa nije isključeno da su i u ovom slučaju razlozi slični, odnosno da je kompaniji OpenAI proces razvijanja macOS aplikacije bio brži i lakši u odnosu na Windows verziju.

 ChatGPT aplikacija slike Izvor: OpenAI

Bilo kako bilo, macOS korisnici mogu da prečicom na tastaturi (Options + Space) u svakom momentu pozovu ChatGPT i unosu svoje upite. Funkcionalnost aplikacije je identična kao verzija za veb, uključujući pristup namenskim GPT-ovima. Dostupna je komunikacija glasom, kao i slanje fajlova, slika i snimaka ekrana.

Ukoliko ste macOS korisnik, ChatGPT aplikaciju možete preuzetu putem zvaničnog OpenAI sajta.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA