Microsoft lansirao Copilot, AI chatbot koji korisnicima besplatno nudi ono što se kod drugih alata plaća | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft lansirao Copilot, AI chatbot koji korisnicima besplatno nudi ono što se kod drugih alata plaća

AI alat je provbitno ranije ove godine predstavljen kao deo Bing pretraživača, kome je dao mogućnost pretrage interneta pomoću veštačke inteligencije

 Microsoft Copilot _ AI alat _ Foto Microsoft.jpg Izvor: Microsoft

Još jedna chatbot aplikacija ovih dana je postala dostupna korisnicima. Kompanija Microsoft je lansirala besplatan alat veštačke inteligencije – Copilot, namenjen uređajima koji koriste operativni sistem Android.

Aplikacija, dostupna putem Google Play prodavnice, kao i na sopstvenom domenu – copilot.microsoft.com, korisnicima nudi pristup Microsoft Copilot AI alatu bez potrebe za korišćenjem internet pretraživača Bing.

AI alat je provbitno ranije ove godine predstavljen kao deo Bing pretraživača, kome je dao mogućnost pretrage interneta pomoću veštačke inteligencije.

Aplikacija je inače veoma slična mnogo poznatijem ChatGPT-u, a osim "klasičnih" upita korisnicima omogućava i upotrebu AI modela za generisanje slika DALL-E 3. Ima i mogućnost pristupa najnovijem GPT-4 modelu, koji se inače u slučaju ChatGPT-a plaća.

Microsoft je Copilot aplikaciju lansirao nešto više od mesec dana od kada je predstavljen rebrandirani Bing Chat. Kada je preuzmu, korisnici mogu odmah da počnu da je koriste, bez potrebe da se u nju prijavljuju putem Microsoft naloga.

A za samo nekoliko dana Copilot je dobilo više od 100.000 korisnika.

Copilot AI chatbot još uvek nije dostupan za iOS operativni sistem, ali ga Apple korisnici mogu koristiti kao deo Bing pretraživača na iPhone ili iPad uuređajima.

BONUS VIDEO:

Google veštačka inteligencija
Izvor: Google Workspace

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sofronije

Bing?A šta je to, čemu to služi, ko to uopšte koristi?Pre obnavljanja sistema, uvek preko Mozille skinem najnoviju verziju iste, kao i sve druge aplikacije koje ću instalirati, tako da mi ovi MS pretraživači i ostale gluposti nisu uopšte potrebne.