GOOGLE MAPS DOBIO FANTASTIČNU FUNKCIJU: Prikazivaće cenu putarina na rutama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS DOBIO FANTASTIČNU FUNKCIJU: Prikazivaće cenu putarina na rutama

Kompanija Google je najavila novu funkciju za svoje mape - cene putarina na rutama

 Google Maps Izvor: Pexels

Ne sumnjamo da ste mnogo puta brinuli o preostalom kreditu na ENP uređaju. Ukoliko ne koristite ENP, sigurno ste se našli u situaciji kada vam nedostaje novca, a vi ne znate koliko ćete morati da platite na putarine. Kako bi rešio ovaj problem, Google je uveo novu funkciju u Google Maps.

Korisnici su već imali prikaz ruta koje sadrže, odnosno ne sadrže putarine, ali nova funkcija je otišla korak dalje. "Kako bismo olakšali izbor između puteva sa naplatom putarine i redovnih puteva, po prvi put uvodimo cene putarine u Google Maps“, piše u objavi kompanije.

Kako funkcioniše prikaz cena putarine

Pre nego što započnete navigaciju u aplikaciji, videćete procenjenu cenu putarine do vašeg odredišta. Google se oslanja na „pouzdane informacije“, dobijene od lokalnih organa za naplatu putarine, kako bi došao do procenjenih naknada za putarinu.

Možda će vas zanimati

„Razmatramo faktore poput toga da li imate propusnicu za putarinu ili ne, koji je dan u nedelji, kao i koliko se očekuje da će putarina koštati u određeno vreme kada ćete prelaziti naplatnu rampu“, objasnio je Google.

Dalje, korisnici će imati opciju u okviru podešavanja da prikažu cene putarine sa ili bez propusnice za putarinu. To je zato što se u određenim oblastima u mnogim geografskim područjima cene menjaju na osnovu načina plaćanja koji ljudi koriste.

Ako ne želite da plaćate putarinu i želite da idete drugom rutom, postoji i opcija da izbegnete rute koje u potpunosti zaobilaze puteve sa naplatom putarine, ako je to moguće, tako što ćete izabrati „Izbegni putarinu“ u okviru podešavanja.

Ko dobija novu funkciju

Korisnici iz SAD, Indije, Japana i Indonezije su prvi koji će dobiti novu funkciju. Iako Google kaže da će dostupnost ubrzo proširiti na druge države, nisu naveli koje su u pitanje, kao ni kada će se to desiti.

Korisnicima u Srbiji ostaje da strpljivo čekaju, kao i da se nadaju da se neće ponoviti situacija da čekaju na funkciju koju mnogi godinama imaju, kao što je to bio slučaj sa 3D prikazom gradova.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA