INSTAGRAM MENJA IZGLED: "Vizuelno osveženje", novi font namenjen svim jezicima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM MENJA IZGLED: "Vizuelno osveženje", novi font namenjen svim jezicima

Instagram donosi novi izgled za "sveobuhvatnija i inkluzivnija iskustva"

 Instagram menja izgled, novi logo i ikonica Izvor: Instagram

Instagram je najavio da uvodi “vizuelno osveženje“ za svoj brend. Kompanija uvodi blago izmenjen logo, novi font i marketinške rasporede preko celog ekrana. U saopštenju kažu da je osveženje osmišljeno da “stvori sveobuhvatnija i inkluzivnija iskustva.“

Novi font se zove “Instagram Sans“ i inspirisan je logotipom kompanije, odnosno kvadratima, krugovima i zaobljenim oblicima. Font takođe sadrži više globalnih skripti. Kompanija kaže da je "Instagram Sans" savremeni remiks grotesknih i geometrijskih stilova.

Možda će vas zanimati

“Instagram Sans je novi način da se naša globalna zajednica izrazi na Instagramu, na mestima kao što su Stories i Reels“, saopštila je kompanija. “Dok smo dizajnirali novi font, cilj nam je bio da Instagram Sans učinimo globalno dostupnim. Udružili smo se sa stručnjacima za jezike širom sveta, kako bismo prilagodili font globalnim pismima, uključujući arapsko, tajlandsko i japansko. Želimo da podržimo sve naše kreatore i članove zajednice, koji guraju kulturu napred, da se u potpunosti izraze na bilo kom jeziku.“

 Instagram novi font Izvor: Instagram

Možete se poigravati novim fontom na ovom linku.

Što se tiče novog logotipa, gradijent je sada malo življi da bi izgledao “osvetljenije i življe“, kaže kompanija. Instagram napominje da je gradijent iznova zamišljen korišćenjem procesa 3D modelovanja.

Marketinški raspored, za koji instagram kaže da je dizajniran da “slavi jednostavnost“, je predstavljen korisnicima u momentu kada Instagram testira novi izgled sadržaja, nalik TikTok aplikaciji.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA