WHATSAPP UKIDA APLIKACIJU ZA NEKE TELEFONE: Nakon Android uređaja prestaće da radi i na iPhone modelima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WHATSAPP UKIDA APLIKACIJU ZA NEKE TELEFONE: Nakon Android uređaja prestaće da radi i na iPhone modelima

Ako imate stariju verziju iOS softvera - ažurirajte je, jer će WhatsApp prestati da radi na nekim iPhone modelima.

 WhatsApp Izvor: Smart Life/ Pexels/ Torsten Dettlaff

Kompanija Meta zvanično je objavila da će WhatsApp aplikacija prestati da radi na iOS 10 i iOS 11 operativnim sistemima.

Baš kao u slučaju Android platforme - korisnici će morati da ažuriraju svoj iOS softver ili da kupe novi iPhone, ako žele da nastave da koriste aplikaciju.

Možda će vas zanimati

Do kraja 2022. godine WhatsApp aplikacija podržavaće isključivo iOS 12 i novije operativne Apple sisteme, kako bi moglo da se uskladi podešavanje sa bezbednosnim i funkcionalnim procedurama, kako bi nove opcije uopšte mogle da rade.

Svi koji koriste iOS 11 ili iOS 10 na ma kojem iPhone-u dobiće uskoro obaveštenje da do 24. oktobra moraju da pređu na novi iOS 12 ili noviji OS, kako bi mogli da nastave da koriste WhatsApp - to za neke korisnike znači kupovina novih iPhone telefona.

Oni koji će definitivno morati da kupe nove telefone su vlasnici iPhone 5 i iPhone 5C telefona, koji više ne dobijaju iOS update, ali će iPhone 6 i vlasnici novijih iPhone uređaja moći lagano da pređu na novu verziju softvera i tako nastave da koriste WhatsApp uobičajeno. U ovom trenutku preko 72% iPhone korisnika ima instaliran iOS 15, a iPhone 5 i iPhone 5C su stari gotovo deceniju i koriste se sve manje.

Ipak, ako ste vlasnik nekog od ovih telefona ili imate zastareo iOS na svom telefonu, a volite WhatsApp - znate šta vam je činiti!

Isto je i za Android

S prvim danom pretposlednjeg meseca 2021. godine korisnici WhatsApp aplikacije na nekim modelima telefona više ne mogu da šalju i primaju poruke ili slike i video, da pozivaju i primaju pozive, ali ni da osvežavaju druge sadržaje u aplikaciji, jer WhatsApp više ne podržava rad aplikacije na starijim Android sistemima.

Ovo se odnosi na sve telefone sa Android operativnim sistemom 4.0.4, dok će podržani ostati svi Android OS 4.1 sistemi za sada.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA