INSTAGRAM SPREMA VELIKU PROMENU: Ova korisna opcija stiže do svih – video može da se razume i bez tona | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM SPREMA VELIKU PROMENU: Ova korisna opcija stiže do svih – video može da se razume i bez tona

Ne radi se o prevodima na različite jezike, već o opciji zahvaljujući kojoj je u dnu snimka ispisano sve ono što neko izgovori.

 Instagram na telefonu Izvor: Smart Life/ Unsplash/ Souvik Benerjee

Instagram je nedavno najavio novu funkciju, a u pitanju su titlovi za video snimke koji se pojavljuju izvan Stories sekcije.

Ne radi se o prevodima na različite jezike, već o opciji zahvaljujući kojoj je u dnu snimka ispisano sve ono što neko izgovori.

Možda će vas zanimati

Cilj je da platforma postane pristupačnija i onima koji imaju oštećenja sluha, a opcija je trenutno dostupna na 17 jezika (spisak nije objavljen, ali se planira još veći broj).

Korisnici titlove mogu da isključe ukoliko im nisu potrebni, a nova mogućnost je korisna i kada je zvuk na telefonu ili nekom drugom uređaju iz nekog razloga utišan.

Instagram je titlove u Stories dodao još u maju 2021. godine, a opcija se izgleda pokazala kao korisna. To ne znači da su auto-generisani titlovi uvek besprekorni, ali je neosporno da mnogima znače. Rivalska platforma TikTok je sličnu funkciju predstavila u aprilu prošle godine, a titlovi spadaju u podrazumevane opcije, što znači da su automatski uključeni za kreatore koji su pre toga morali ručno da ih dodaju.

Nova opcija dakle štedi vreme vlasnicima sadržaja, te Instagram čini dostupnijim i za one koji ne mogu da čuju. Kao što smo već rekli – ne radi se o prevodima, već o titlovima koji automatski beleže ono što se na nekom snimku izgovori. Zahvaljujući tome videi sada mogu da se gledaju i kada korisnik nema slušalice, a ne želi da ometa one koji se nalaze u blizini.

Titlovi će po lansiranju biti dostupni na "izabranim jezicima", a podržani su AI sistemom, pa se očekuje da vremenom postaju sve bolji, kako sistem bude učio.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi