INSTAGRAM IZMENIO STORY OBJAVE: Priče imaju novu opciju - stigao je novi lajk | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM IZMENIO STORY OBJAVE: Priče imaju novu opciju - stigao je novi lajk

Da Inbox bude manje zakrčen.

 Instagram Stories Like Izvor: SmartLife / Instagram

Kompanija Instagram obećala je da će učiniti poruke svojim primarnim fokusom ove sezone i to je upravo tema jedne od najznačajnijih promena do sada, mada je mnoge najviše zaokupila priča oko toga hoće li se ili neće Instagram povući iz Evrope...

I dok to niko ne zna, Instagram priče dobile su izmenu koja će omogućiti da se kreatoru nekog sadržaja objavljenog u okviru Priče pokaže pažnja, a da to ne zakrči njegov Inbox.

Možda će vas zanimati

Mnogima su Instagram DM sandučići zatrpani obaveštenjima o porukama i da bi se taj pritisak na pojedine autore smanjio Instagram je reakciju na priče u formi lajka izmestio izvan DM-a, a ipak omogućio fanovima da reaguju na Priču i pokažu podršku svom omiljenom autoru.

Ikonica srca tj. novog Instagram lajka na Priče smeštena je pored aviončića na samoj Priči i tapom na nju autoru se šalje podrška bez opsedanja njegovog DM Inbox-a.

Direktor Instagram platforme, Adam Moseri, objasnio je u kratkom videu okačenom na Twitter da Instagram lajk neće biti brojan tj. da neće postojati brojač lajkova i da je to velika prednost u odnosu na slična rešenja ove i drugih mreža. Ovim su želeli da smanje pritisak lajkovanja, koji neki autori osećaju i pored ukidanja brojača lajkova ispod samih objava na Instagram liniji.

Lajkovi će se pojaviti samo kreatorima priča i to u pregledaču Stories performansa, kojem ne može da pristupi niko drugi.

Dodavanje lajka je počelo 14. februara i to je opcija koja se aktivira serverski tj. morate da sačekate da vam bude dodata i neće je dobiti svi korisnici istovremeno.

Šta vi mislite o ovom novom lajku?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA