I TIKTOK RAZMIŠLJA O TOME DA UVEDE PRETPLATU: Dodatni prihodi za kreatore sadržaja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I TIKTOK RAZMIŠLJA O TOME DA UVEDE PRETPLATU: Dodatni prihodi za kreatore sadržaja

Podrška je važna, posebno ukoliko neko pravi kvalitetne sadržaje, te na proces troši sate, ponekad i dane.

Instagram je početkom 2021. godine najavio da uvodi pretplatu na sadržaje, a brzo je otkriveno da se radi o funkciji uz pomoć koje će korisnici moći da se pretplaćuju na naloge omiljenih kreatora – sada i TikTok ide njegovim stopama.

Na taj način će se dobijati pristup originalnim sadržajima, što znači da se i TikTok odlučio za opciju koju praktikuju mnogi mediji – korisnici koji plate dobijaju pristup originalnim postovima kreatora.

Možda će vas zanimati

Platforma opciju za sada navodno testira, ali je izvesno da će se u nekom trenutku pojaviti, budući da je zarada primarni cilj modernih građana.

Prema poslednjim izveštajima popularna mreža za deljenje video sadržaja eksperimentiše s funkcijom koja bi kreatorima trebalo da omogući da ubiraju prihode od onih koji ih prate.

Za sada nije poznato mnogo detalja, pa se ne zna kako opcija radi i da li će TikTok uzimati procenat. Spekuliše se da bi novina mogla da podseća na Twitter Super Follow opciju, što znači da neće svi sadržaji biti sakriveni onima koji za njih ne plate – mnogo je lakše privući nove pratioce ukoliko im se ponudi nešto što mogu da vide besplatno.

Iz kompanije opciju nisu potvrdili, ali su istakli da uvek traže nove načine da „obogate TikTok iskustvo“. Platforma već ima opciju za virtuelni bakšiš, pa pratioci tokom sadržaja koje kreatori emituju uživo mogu da im pošalju sumu koju izaberu – TikTok uzima 50%.

TikTok pratioci
Izvor: Smart Life/ @Biaheza

Podrška je važna, posebno ukoliko neko pravi kvalitetne sadržaje, te na proces troši sate, ponekad i dane. Pojedini kažu da pretplata i zaključavanje sadržaja ipak nisu rešenje, te da bi to samo moglo još dublje da podeli platformu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Upiši ime

Da se pretplatim na baku praseta? Budalaština neviđena...