KRATAK VEK FACEBOOK DEJTING APLIKACIJE: Sastanci preko video poziva | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRATAK VEK FACEBOOK DEJTING APLIKACIJE: Sastanci preko video poziva

Kada je Sparked u pitanju, bilo je zamišljeno da svaki korisnik prođe kroz seriju brzih „romantičnih intervjua“, budući da je svaki sastanak trajao po četiri minuta.

 Facebook Izvor: Smart Life/ Pexels/ Nothing Ahead

Facebook se već neko vreme interesuje za dejting univerzum, pa se jedan od novijih projekata odnosio upravo na ta zanimanja korisnika – video servis za „brze ljubavne sastanke“ po imenu Sparked.

Koncept podseća na opciju za video sastanke na velikim dejting aplikacijama, a u pitanju je mogućnost koja se pojavila vrlo brzo nakon početka pandemije.

Možda će vas zanimati

Kada je Sparked u pitanju, bilo je zamišljeno da svaki korisnik prođe kroz seriju brzih „romantičnih intervjua“, budući da je svaki sastanak trajao po četiri minuta, a ukoliko bi se dve osobe zainteresovale jedna za drugu, prelazile bi na sledeći nivo – dejt koji traje čitavih 10 minuta.

Sparked se korisnicima izgleda nije dopao, budući da se nakon devet meseci testiranja ukida 20. januara.

Servis je svoj kratki put započeo krajem 2020. godine, a u međuvremenu se u saradnji s korisnicima radilo na boljoj verziji online prostora za brzi dejting. Budući da je u pitanju servis koji podseća na Chatroulette – video opcije koji su druge dejting aplikacije dobile proteklih meseci, korisnici nisu bili dovoljno zainteresovani.

Ovo nije prvi put da se Facebook interesuje za ljubavni život svojih korisnika – online romanse su u septembru 2019. dobile još jednu dimenziju, budući da je Facebook tada pokrenuo Facebook Dating. Sekcija se pojavljuje kao zasebni tab u okviru Facebook aplikacije, ali je profil odvojen od glavnog Facebook profila. Potencijalni partneri se traže među prijateljima svojih Facebook prijatelja, ili potpuno izvan tog skupa. Korisnik dobija i preporuke, i to na osnovu interesovanja koja unese u novi profil, a u kombinaciji sa Facebook interesovanjima i aktivnostima.

Sparked - najava
Izvor: Smart Life/ @myTechworld

Sparked se više fokusirao na vizuelno – kratke video sastanke s potencijalnim ljubavnim partnerima. I Sparked i Facebook Dating su 2021. godine dobili audio opcije, pa će ovo iskustvo možda poslužiti da se unapredi neki budući servis za popravljanje ljubavnog života.

Video dejting opcija se pridružila listi drugih neuspelih Facebook projekata, na kojoj su projekti poput TikTok klona po imenu Lasso, aplikacije za parove Tuned, te drugih.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA