PRIKAZAN FACEBOOK METAVERZUM SA AI ROBOTOM: Izgleda kao loša igrica sa početka devedesetih | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIKAZAN FACEBOOK METAVERZUM SA AI ROBOTOM: Izgleda kao loša igrica sa početka devedesetih

Kažu da su vizionari često neshvaćeni i uvek ispred svog vremena, ali ako je sudeći po viziji AI metaverzuma koji je Cukerberg prikazao – ta budućnost ne obećava previše...

 Builder Bot i metaverzum kreiran kroz konverzaciju: plaža, ostrvo, palme, sto i stolice Izvor: SmartLife / YouTube / Meta / Printscreen

Prvi čovek kompanije Meta je na Inside the Lab događaju, održanom 23. februara prikazao inicijalni koncept metaverzuma koji pokreće veštačka inteligencija. Cukerberg duboko veruje da je veštačka inteligencija ključni deo metaverzum koncepta, ali je prema onome što je prikazao taj posao tek na početku.

Možda će vas zanimati

Koncept veštačke inteligencije (AI) je u ovom slučaju otelotvoren u Builder Bot robotiću koji vam pomaže u ispunjavanju zahteva. Gornja polovina Marka Cukerberga je izdavala komande svom robotiću, koji je onda generisao ono što je traženo od njega: park, plažu, ostrvo, drveće, sto sa kasetofonom, oblake, galebove i slično. Pogledajte:

Pogledajte

01:29
Meta project CAIRaoke AI veštačka inteligencija VIDEO
Izvor: Meta
Izvor: Meta

Prema rečima Meta AI, divizijom koja se bavi veštačkom inteligencijom, Builder Bot predstavlja revoluciju po pitanju veštačke inteligencije, i osnovu za kreiranje metaverzuma. Builder Bot vam omogućava da opišete svet koji želite, a on će na osnovu toga generisati delove tog sveta.

Project CAIRaoke i Builder Bot

Builder Bot je deo velikog AI projekta nazvanog Project CAIRaoke, koji ima za cilj da kreira veštačku inteligenciju sa kojom možete da pričate, kako biste mogli sami da kreirate virtuelne svetove.

Možda će vas zanimati

U metaverzumu će nam trebati veštačka inteligencija koja je napravljena sa ciljem da pomaže ljudima da se kreću virtuelnim svetovima, kao i po našim fizičkim svetom sa proširenom stvarnošću”, rekao je Cukerberg. “Sa naočarima će veštačka inteligencija prvi put moći zaista da vidi svet iz naše perspektive: da vidi ono što mi vidimo, čuje što mi čujemo i još mnogo toga.”

Sudeći po onome što smo videli, ova tehnologija je u veoma ranoj fazi i rezolucija je znatno niža nego u prethodnim demoima, pa je bilo teško ozbiljno predstaviti koncept kroz nedovršen projekat metaverzuma, a cudeći po komentarima i publika je imala sličan utisak.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA