KAKO DA VRATITE DISLIKE NA YOUTUBE: Navikli smo da palac meri stvari na internetu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA VRATITE DISLIKE NA YOUTUBE: Navikli smo da palac meri stvari na internetu

YouTube je like opciju ostavio, ali se odrekao dislike tastera, što je zasmetalo mnogima – ostali su bez alata koji im je pomagao da odluče da li će svoje dragoceno vreme potrošiti na neki video.

 YouTube Izvor: SmartLife / Pexels / Adam Fejes

Navikli smo da svet merimo like tasterom, bar onaj online deo, pa je broj vremenom postao znak da li se gledanje nekog sadržaja isplati, ili pak ne.

Društvene mreže su pre nekog vremena ustale protiv "palca", pa korisnici na platformi Instagram mogu da izaberu da li žele da se broj sviđanja vidi, ili da bude sakriven.

Možda će vas zanimati

YouTube je like ostavio, ali se odrekao dislike tastera, što je zasmetalo mnogima – ostali su bez alata koji im je pomagao da odluče da li će svoje dragoceno vreme potrošiti na neki video.

Kao i za svaku drugu internet nelagodu, i za ovu postoji rešenje, pa opcija može da se vrati uz pomoć ekstenzije.

Takozvano „lajkovanje“ je možda najvitalniji deo društvenih platformi, funkcija koja je bitno promenila to kako korisnici doživljavaju druge i sebe. Već neko vreme se govori o tome da bi funkciju trebalo sakriti, pa je YouTube u novembru ustao protiv dislike dugmeta.

O ukidanju „palca nadole“ se raspravljalo od marta, a odluka je krajem 2021. postala zvanična. To znači da korisnici ne mogu da ocenjuju popularnost nekog videa na osnovu broja onih kojima se nije dopao. Novina je navodno korisna za one sadržaje koji su nepravedno padali u senku, a zbog toga što su bili meta organizovanih grupa koje se sa njihovim videima nisu slagali.

Dislike taster je ostao, pa će negodovanje i dalje moći da se demonstrira na ovaj način. Drugačije je samo to što broj više nije vidljiv svima. Kreatori naravno imaju pristup broju onih kojima se njihov video nije dopao, što je korisno – bar onima koji ovakve sugestije prihvataju.

Kako da vratite dislike brojač
Izvor: Smart Life/ @Mental Outlow

I drugi korisnici žele uvid u broj negativnih reakcija, a sada mogu da vrate opciju preko ekstenzije za Chrome i Firefox. U pitanju je Return YouTube Dislike, a potrebno je da odu na stranicu, kliknu na Install, nakon čega se dobija link ka ekstenziji. Pošto se sve to obavi, dislike brojači će biti ponovo vidljivi – i korisni.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA