NEMA ZABUNE: Instagram vraća hronološki redosled postova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMA ZABUNE: Instagram vraća hronološki redosled postova

Fotografije se trenutno ređaju prema onome što neki korisnik najčešće gleda, pa algoritam na osnovu tih interesovanja pravi redosled koji ponekad nema smisla.

 Instagram.jpg Izvor: Smart Life/Unsplash

Oni koji žele da vide baš svaki post na platformi Instagram često ostaju uskraćeni za sadržaje omiljenih kreatora.

To bi uskoro trebalo da se promeni, budući da se već radi na verziji feed-a koja će postove prikazivati hronološkim redom.

Možda će vas zanimati

Fotografije se trenutno ređaju prema onome što neki korisnik najčešće gleda, pa algoritam na osnovu tih interesovanja pravi redosled koji ponekad nema smisla.

Način prikazivanja se promenio još 2016. godine, a odmah je izazvao nezadovoljstvo kod onih koji žele jasan, hronološki redosled.

Instagram trenutno koristi AI sistem koji je zadužen za ono što se smatra „personalizovanim feed-om“, ali je metoda do danas ostala nepopularna kod velikog broja korisnika. Dešava se da se u vrhu često nalaze sadržaji istih kreatora, koje korisnik lajkuje i tako ulazi u začarani krug. Hronološki feed bi taj problem mogao da reši, budući da bi osnovni parametar za prikazivanje bio vreme kada je post objavljen.

Direktor Instagram odeljka, Adam Mosseri, se 9. decembra pojavio pred američkim Kongresom, pa je između ostalog govorio i o promenama koje očekuju korisnike. Pored promena u feed-u, raspravljalo se i o bezbednosti dece na ovoj društvenoj mreži. Moseri je predložio osnivanje komisije koja bi se bavila bezbednošću najmlađih, te određivala kako bi trebalo upravljati njihovim podacima.

Komisija bi odlučivala na osnovu informacija koje bi pružali roditelji, regulatori, ali i ostali članovi društva, a krajnji cilj bi bio kreiranje seta pravila koje bi socijalne platforme bile u obavezi da poštuju. Senatori nisu bili zadovoljni tom idejom, budući da veruju da bi sigurnošću dece trebalo da se pozabave eksperti, a ne obični građani.

Instagram feed
Izvor: Smart Life/@Reuters

Instagram je nedavno predstavio funkciju Take a Break, koja bi trebalo da ograniči vreme koje se provodi na mreži. U pripremi je još roditeljskih alata, ali senatori tvrde da to nije dovoljno, jer društvene mreže već stvaraju zavisnost kod najmlađih.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA