I OCULUS IDE U PENZIJU: Facebook promenio svoj VR sistem | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I OCULUS IDE U PENZIJU: Facebook promenio svoj VR sistem

Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp zadržavaju svoje ime, ali ne i Oculus.

 Oculus (1).jpg Izvor: SMARTLife / Facebook

Facebook Connect konferencija koja je održana 28. oktobra ostaće upamćena po promeni naziva krovne kompanije koja je nosila ima po društvenoj mreži iz Facebook u Meta. Okosnicu metaverzuma koji Facebook, sada Meta, planira da napravi čini Oculus Quest, njihov VR sistem. Međutim, za razliku od drugih aplikacija, VR je direktno vezan za novi metaverzum, pa će i Oculus Quest sada biti poznat pod nazivom Meta Quest.

Meta i Horizon brendovi

Oculus brend uključuje Oculus Quest VR i Oculus aplikaciju, koji će biti preimenovani u Meta Quest i Meta Quest aplikaciju početkom 2022. godine, izjavio je CTO kompanije Meta u Facebook postu. Pored toga, drugi Oculus nazivi će takiođe biti promenjeni, pa će Oculus Home biti Horizon Home u Horizon Friends i Oculus Profile u Horizon Profile.

Možda će vas zanimati

CTO kompanije Meta, Endru Bosvort izjavio je i da svi imaju jaku vezu sa Oculus brendom, i da je odluka o promeni naziva bila teška, ali neophodna. Kada je Oculus u pitanju, on je rekao da samo naziv odlazi u zasluženu penziju, a da će vizija koju je Oculus VR kreirao nastaviti da se razvija pod novim Meta brendom.

2 milijarde dolara kasnije

Da podestimo, Facebook je kupio kompaniju Oculus za 2 milijarde dolara 2014. godine, nakon velikog uspeha sa modelom Rift, prvim VR naočarima ove kompanije koje su finansirane uspešnom Kickstarter kampanjom.

Oculus Quest 2
Izvor: YouTube / Oculus

Meta je sada krovna kompanija koja će nadgledati svo dosadašnje Facebook poslovanje, uključujući društvenu mrežu Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp i sve komponente virtualne i proširenje realnosti. Plan razvijanja metaverzuma je naredni veliki korak ka kreiranju virtuelnog sveta za druženje, radi i igru.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA