ŠTA VAM JE VAŽNIJE, KVALITET ILI UŠTEDA INTERNETA? WhatsApp omogućava menjanje kvaliteta video snimka prilikom slanja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA VAM JE VAŽNIJE, KVALITET ILI UŠTEDA INTERNETA? WhatsApp omogućava menjanje kvaliteta video snimka prilikom slanja

Otkrivene nove WhatsApp opcije za otpremanje video snimka.

  Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Alexander Shatov

Iako je WhatsApp izazvao puno kontroverzi od početka 2021. godine, istina je da ova aplikacija za dopisivanje stalno dodaje neke nove opcije.

Sada je najavljeno da će na WhatsApp stići opcija koja će vam dozvoliti da sami odaberete kvalitet snimka kog želite da pošaljete svojim prijateljima.

Možda će vas zanimati:

Kao što je to uglavnom slučaj sa WhatsApp novinama, WABetaInfo je otkrio nove opcije koje još uvek nisu aktivne, ali koje će izaći u narednom periodu. Mogućnost da imate izbor prilikom otpremanja video snimka je zaista odlična stvar. Možete da izaberete da li ćete poslati kvalitetniji snimak ili onaj koji će vam sačuvati mobilnu datu, to jest internet ukoliko niste povezani na Wi-Fi.

Korisnici će imati tri opcije na raspolaganju, prva je Auto i WhatsApp istu preporučuje, a kada je ona aktivirana sama aplikacija će utvrditi šta je najbolje za vas u tom trenutku. Druga opcija je Best Quality, uz pomoć nje ćete otpremiti video snimak najboljeg kvaliteta, dok je poslednja opcija Data saver, ona kompresuje video snimke pre nego što se isti pošalje, sve kako bi uštedeli internet. Zanimljivo je da WhatsApp poseduje Data saver opciju i za pozive i to već godinama, prenosi XDA Developers.

 whatsapp video quality upload otpremanje video klipova kvalitet Izvor: SMARTLife / WABetaInfo

Nova opcija trenutno nije aktivna, ona ne može da se koristi ni u beta verziji ove aplikacije. Nepoznato je i kada će se ona pojaviti. Treba istaći da je WhatsApp izbacio i opciju "expiring media”, ali samo za test verziju. Uz pomoć nje će korisnici moći da pošalju sadržaj koji će imati vremenski limit, to jest kada drugi korisnik bude otvorio taj sadržaj/poruku/video ili nešto sasvim treće, ista ta poruka će nestati nakon što je korisnik otvori i pročita ili odgleda.

Obe ove opcije će biti dostupne za Android i iOS uređaje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

niko ne koristi whatsapp

vecina odustaje od FB proizvoda u celosti (FB, IG, WA)