INSTAGRAM SAKRIVA BROJ LAJKOVA ISPOD OBJAVA: Šta ćete vi odlučiti? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM SAKRIVA BROJ LAJKOVA ISPOD OBJAVA: Šta ćete vi odlučiti?

I dok neki i dalje ne vide ukupan broj lajkova ispod objave, Instagram će omogućiti svima da sami odluče da li će se lajkovi ispod slika i videa brojati ili ne.

  Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Prateek Katyal

Pojedini korisnici društvene mreže Instagram su još uvek deo testa u kom je ukinut broj lajkova ispod objava.

Uskoro će ovaj popularan servis ponuditi nešto slično svim korisnicima, doduše će ovog puta korisnici sami odlučiti da li žele tako nešto da isključe.

Možda će vas zanimati:

Već duže vreme Instagram priprema promene kod svojih popularnih usluga, a mogli ste da vidite na našem portalu kako izgleda Instagram bez lajkova. Sada će korisnici ovog servisa imati priliku da odaberu jednu od tri opcije u tom novom testu koji verovatno neće zahvatiti sve korisnike na početku. Prva opcija je da se ne vidi broj lajkova na svim objavama, druga je da se isključi broj lajkova kod sopstvenih objava, a poslednja opcija je da ostavite Instagram da funkcioniše kao dosad, to jest da se svuda vide lajkovi.

Postoje navodi da će se nešto slično dogoditi i sa društvenom mrežom Facebook, kako ih drži ista korporacija, takva odluka nije iznenađujuća. Ipak, nepoznato je kako bi to moglo izgledati i kada će se tako nešto dogoditi. Jedan od razloga što se Instagram odlučio za takvu odluku je taj što brojni korisnici "jure" lajkove na toj mreži, dok je cilj te kompanije da iskoreni takvo ponašanje.

Veliki broj influensera i onih koji Instagram koriste radi reklamiranja, nisu bili za takvu odluku jer je postala bojaznost da bi takva promena mogla da utiče na njihove ugovore sa brendovima i kompanijama koji žele da se reklamiraju na njihovim stranicama. Napravljen je kompromis, te korisnici mogu privatno da vide broj lajkova i podela na toj objavi i što je još važnije, mogu da podele sa klijentima.

Krajem proteklog meseca, još jedna veoma popularna platforma se odlučila na ovakav potez, u pitanju je YouTube koji nije ukinuo lajkove, već samo dislajkove

Anketa

Kakvu odluku za Instagram lajkove ćete vi doneti?

  • Ne vidim nikakav problem, ostaviću da lajkovi rade kao dosad

    46.15% (12)

  • Ugasiću lajkove samo na svojim objavama.

    30.77% (8)

  • Isključiću lajkove, mislim da više štetu nanose.

    23.08% (6)

Kakvu odluku za Instagram lajkove ćete vi doneti?

Rezultati

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA