DA LI STE VI MEĐU NAJBOLJIM OVERWATCH IGRAČIMA NA SVETU? Veštačka inteligencija rangira šampione | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI STE VI MEĐU NAJBOLJIM OVERWATCH IGRAČIMA NA SVETU? Veštačka inteligencija rangira šampione

Blizzard i IBM zajedničkim snagama razvijaju Overwatch Power Rankings - novi sistem za rangiranje najboljih Overwatch igrača na svetu.

  Izvor: MONDO / Overwatch

Nova tehnika će biti koriščena za analiziranje performansi takmičara u eSports takmičenju Overwatch League kako bi se kreirala objektivna rang lista najboljih takmičara. Prema IBM blog postu, Overwatch Power Rankings će biti baziran na više od 360 metrika (naneta šteta po sekundi, oporavljanje, preciznost...), sa preko 1,8 miliona podataka prikupljenih u svakom pojedinačnim meču. Naravno, ovo će se odnositi samo na učesnike ligaškog takmičenja, kojeg čine 20 internacionalnih ekipa sačinjenih od najboljih takmičara na svetu.

 Overwatch igra
Overwatch
Izvor: MONDO / Blizzard

Možda će vas zanimati

Svi podaci će biti sakupljeni, organizovani i analizirani da bi se utvrdila korelacija između određenih akcija u igri i potencijalnog ishoda meča. IBM je takođe primenio tehnike mašinskog učenja na postojeće podatke kako bi odredio koje statistike najbolje prikazuju kvalitet svakog igrača. Iako će svi podaci zajedno odlučivati rang svakog igrača oko 30 najbitnijih metrika će imati značajniji uticaj na pozicioniranje na rang listi.

Šta je Overwatch?

Ukoliko niste u toku, Overwatch je pucačina iz prvog lica koja sučevljava dva tima u nekoliko različitih režima borbe. Svaki tim je sastavljen od šest različitih igrača ili heroja, od kojih svako ima svoje jedinstvene karakteristike, pokrete i stil igranja. Otprilike kao DOTA mod za Warcraft koji to slično radi, samo u drugačijem tipu igre, sučeljavajući različite heroje sa jedinstvenim mogućnostima, jedneih protiv drugih.

 Overwatch
Overwatch
Izvor: Youtube

Možda će vas zanimati

Overwatch je svoju popularnost doživeo zahvaljujući svojoj haotičnosti i ekstremno brzoj igri, kao i različitostima heroja, koji su dobro izbalansirani. Upravo ovo je veliki problem za rangiranje igrača, jer sama igra ima mnogo različitih heroja, tipova igre i oružja koja se koriste.

Potpredsednik Overwatch Esports u kompaniji Blizzard kaže da oni imaju veliku grupu talentovanih analitičara koji prate igrače i timove, ali se u svakom meču dešava toliko stvari da je prosto nemoguće sve ispratiti i oceniti. "Ovo je jedini način da se spoji i analizira svaki pokret svakog igrača i da se te informacije ubace u sistem rangiranja koji je obejktivan i pouzdan."

Prva verzijaOverwatch Power Rankingsje objavljena 16. aprila, prvog dana nove sezone, i biće ažururana nedeljno nakon svake nove runde, a možete je videti OVDE.

 Overwatch Power Rankings prva nedelja
Overwatch Power Rankings prva nedelja
Izvor: SmartLife / overwatchleague.com

Da li i vi igrate Overwatch?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA