MODERNE KUĆNE SLAVINE: Ručke će se doplaćivati, a dolaziće uz kontrole pokretom i bez potrebe da se dodiruju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MODERNE KUĆNE SLAVINE: Ručke će se doplaćivati, a dolaziće uz kontrole pokretom i bez potrebe da se dodiruju

Naravno, nismo ni očekivali da ručke prežive moderno doba…

 Pametne slavine Moen Smart Faucet CES 2022 4.jpg Izvor: SmartLife / Moen

Na CES 2022 sajmu nakon daljinskih upravljača sa solarnim punjenjem videli smo i slavine samo sa senzorima, bez ručki.

Ove slavine, osim što su modernije i svakako drastično skuplje, dolaze kao kec na jedanaest što se ekologije i potrošnje vode tiče, jer su štedljive i napravljene od recikliranih materijala.

Možda će vas zanimati

Kompanija Moen predstavila je slavine za kuhinje i kupatila namenjene običnim korisnicima (ne hotelima ili korporacijama), koje rade na pokret ruku i nije ih potrebno čak ni dodirivati.

Moen Smart Faucet slavine sa Motion Control tehnologijom (kontrola pokretima) omogućavaju upravljanje temperaturom vode i jačinom mlaza, kao i pokretanjem i prekidanjem toka kontrolama u vazduhu i bez fizičkog dodirivanja elementa.

Manje prskaju, samim tim se manje i prljaju, posebno što ih nije potrebno dodirivati, pa su više higijenske, troši se manje sredstava za održavanje i ekološki su prihvatljivije.

Slavine dolaze bez ručki, koje se mogu dokupiti kao dodaci (?!), ali se besplatno dobija Moen Smart Water aplikacija u kojoj je moguće podesiti ponašanje slavine, kao i definisati temperaturu hladne, mlake i vrele vode. Pokretima se upravlja gore-dole, kao i bliže ili udaljeno od slavine dlanom ili određenom drugom formom jedne šake i dlana.

Slavinom se može upravljati i glasom, ali samo pomoću Amazon Alexa i Google Assistant asistenata za sada, dok će Siri podrška stići tek tokom druge polovine 2022. godine. Ova pametna slavina dostupna je u nekoliko dezena, boja i u različito dizajniranim “kućištima“, koje može biti oblo, uglasto ili amorfno tj. mešavina stilova u zavisnosti od vrste kuhinje ili kupatila gde će se koristiti.

Cena slavine kreće od 599 evra u osnovnom izdanju, a ručke se dokupljuju po ceni na upit i u zavisnosti od bazičnog modela slavine.

Šta vi mislite o svemu ovome?

Pogledajte

02:11
Slavine za kupatilo i kuhinje Moen Smart Faucet VIDEO
Izvor: Moen
Izvor: Moen

Pogledajte

00:15
Slavine za kupatilo i kuhinje Moen Smart Faucet VIDEO 2
Izvor: Moen
Izvor: Moen

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

haha

ukoliko imate kamenca u vodi preskočite ovo