Vraćamo se na Mesec sa stilom: Prada dizajnira novo svemirsko odelo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraćamo se na Mesec sa stilom: Prada dizajnira novo svemirsko odelo

Zbog svoje stručnosti o materijalima i tehnikama proizvodnje, Prada je unamljena da pomogne u izradi svemirskog odela koje će astronauti nositi na Mesecu.

 Prada dizajnira svemirsko odelo za odlazak na Mesec Izvor: Axiom Space

U neočekivanoj, ali istorijskoj saradnji, italijanski luksuzni brend Prada se udružio sa kompanijom Axiom Space kako bi dizajnirao svemirsko odelo koje će astronauti nositi na Mesecu u okviru Artemis 3 misije.

Planirana za 2025. godinu, Artemis 3 misija označava povratak čovečanstva na lunarnu površinu nakon više od pola veka, a kompanija Axiom Space je ta kojoj je NASA poverila zadatak da astronaute koji će hodati po Mesecu, uključujući i prvu ženu, opremi svemirskim odelima koja će ih štititi od ekstremnih uslova.

 AxEMU svemirsko odelo Izvor: Axiom Space

Već smo videli kako izgleda prvobitno rešenje, nazvano AxEMU, ali Axiom Space se sada udružio sa Prada-om kako bi tim stručnjaka ove kompanije u finalni proizvod uneo sopstveni stilski potpis i inovacije. U saopštenju za javnost se navodi da će inženjeri ove dve kompanije zajedno raditi na razvoju materijala i karakteristika odela kako bi se osigurala udobnost i sigurnost astronauta na Mesecu.

Majkl Sufredini, izvršni direktor kompanije Axiom Space, izrazio je svoje uzbuđenje u vezi ove saradnje. Sufredini veruje da će Prada-ina stručnost o materijalima, tehnikama proizvodnje i inovativnim dizajnerskim konceptima rezultovati naprednim tehnologijama, ključnim za udobnost astronauta, kao i da će rešiti neke faktore koji su ignorisani u vezi starijih svemirskih odela.

AxEMU će omogućiti napredne sposobnosti kao nijedno odelo do sad. To uključuje dodatnu fleksibilnost, još bolju zaštitu, kao i specijalizovane alate za naučne i istraživačke aktivnosti, zbog čega će astronauti moći da istražuju Mesečevu površinu kao nikad pre.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:45
Svemirsko odelo Artemis 3
Izvor: Axiom Space
Izvor: Axiom Space

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 9

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Лаик

А зашто су одела у тамној боји а не у светлој као раније, када је познато да бела боја одбија а црна привлачи топлоту, а на Месецу су веома високе Т° ? Какво је решење сад?

SmartLife

@Лаик Pozdrav! Odela koja će astronauti nositi na Mesecu će biti bela. Tamnija boja predstavlja kompaniju Axiom Space i korišćena je samo prilikom predstavljanja.

Serhio

Lepse odelo od Maskovog