OTKLJUČAVANJE AUTOMOBILA TELEFONOM: Sad dostupno i za Galaxy S i Galaxy Z Samsung smartfone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKLJUČAVANJE AUTOMOBILA TELEFONOM: Sad dostupno i za Galaxy S i Galaxy Z Samsung smartfone

Korisnici najnovijih Samsung Galaxy telefona mogu svoj automobil sad da otključaju ili zaključaju i mobilnim telefonom.

 Image 1_Eng.jpg Izvor: Samsung

Samsung i Hyundai objavili su da će električno vozilo GV60 Genesis biti prvo koje će podržavati ultra-širokopojasne (UWB) digitalne ključeve dostupne na Galaxy uređajima.

Sedam najnovijih modela Samsung Galaxy pametnih telefona će podržavati digitalni ključ koji pokreće UWB tehnologija.

Možda će vas zanimati

Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Pass-a, sistema za čuvanje digitalnih potpisa, ID-ova i lozinki, a omogućavaće otključavanje automobila pametnim telefonom.

Ovim opcijama korisnici su na svojim automobilima dobili visoku tehnološku nadogradnju, pa mogu da otključaju svoj automobil pametnim telefonom tako što ćete jednostavno prići do njega, dok će se on ponovo zaključati tako što ćete samo dodirnuti senzor na vratima.

UWB bežična tehnologija omogućava pametnom telefonu da se poveže i komunicira direktno sa automobilom. Jednom kada se digitalni ključ registruje, GV60 može identifikovati ovlašćene Galaxy uređaje i otključati vrata bez upotrebe fizičkog ključa.

Digitalni ključ je dostupan preko Samsung Pass aplikacije, sistema za čuvanje digitalnih potpisa, ID-ova i lozinki. Ova usluga će do kraja godine biti proširena na Samsung Wallet, koji će takođe omogućiti korisnicima da sigurno čuvaju i upravljaju digitalnim ID-ovima, bording kartama, vaučerima i kreditnim karticama na svom pametnom telefonu. Uz Samsung Pass i Samsung Wallet aplikacije korisnik, sve što mu je potrebno tokom dana može da drži na jednom, sigurnom, praktičnom i zgodnom mestu.

Proces instalacije i aktivacije digitalnog ključa je jednostavan, a nakon par koraka spreman je za korišćenje.

Jednostavnije otključavanje automobila

U zavisnosti od podešavanja automobila, korisnik može otključati auto na dva načina koristeći UWB. Vrata se mogu otvoriti pritiskom na kvaku dok je pametni telefon u torbi ili džepu ili se mogu automatski otključati pomoću pametnog telefona jednostavnim približavanjem automobilu. Oba načina se mogu koristiti naizmenično, tako da uvek možete da izaberete opciju koja vam najviše odgovara.

Uz funkcije otključavanja i zaključavanja, postoji i nekoliko drugih korisnih funkcija u kojima korisnici na svom telefonu mogu uživati na daljinu, kao što je sirena ili pokretanje automobila pre ulaska u vozilo pritiskom na dugme motora u aplikaciji Samsung Pass.

Digitalni ključ dostupan je za Galaxy S22+, S22 Ultra, Galaxy Z Fold3, Fold2, Galaxy S21+, S21 Ultra i Galaxy Note 20 Ultra

Deljenje digitalnih ključeva

Digitalni ključ korisnici mogu jednostavno i sigurno podeliti sa svojom porodicom ili prijateljima. Sve što je potrebno da učine kako bi podelili svoj digitalni ključ sa svoja tri kontakta je da ih izaberu sa liste i kliknu na pošalji digitalni ključ. Ova funkcija će poslati tekstualnu poruku koja ih vodi kroz podešavanje digitalnog ključa na Galaxy pametnom telefonu. Jednom kad je ključ podeljen, primalac ga može koristiti dodavanjem u svoj Samsung Pass.

Vlasnici mogu čak i kontrolisati koliko dugo dodatni korisnici imaju pristup ključu i opozvati pristup ukoliko je to potrebno. Pri tom mogu biti mirni znajući da je njihov digitalni ključ siguran zahvaljujući sigurnosnom čipu koji štiti Samsung Pass. Proces autentifikacije u aplikaciji osigurava da vlasnici automobila uvek imaju kontrolu nad tim ko može da pozajmi ključ automobila i kada.

Šta vi mislite o ovom načinu otključavanja automobila?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dušan

Koje bu..laštine!!! Što bi to radio??? Sem toga, uglavnom ne nosim mobilni dok vozim auto, a i kad ga nosim nalazi se u rancu, odakle ga ne vadim, sem u slučaju da želim da telefoniram, i to samo u slučaju dok ne vozim!!! Auto po difoltu otključavam i zaključavam ključem, koji naravno stavljam u kontakt bravu, i tako vozim, što se radi više od jednog veka, tj od nastanka automobila!!!