LETEĆI TANJIR ZA JEDNU OSOBU: Električne letelice sve više liče na naučnu fantastiku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LETEĆI TANJIR ZA JEDNU OSOBU: Električne letelice sve više liče na naučnu fantastiku

Nova letelica je dobila ime Zeva Zero, a od niza sličnih putničkih se razlikuje po obliku – ne liči ni na avion, ni na helikopter, već na leteći tanjir.

 Zeva Zero Izvor: Smart Life/ Zeva Aero

Ne manjka novih ideja kada su električne letelice u pitanju, a pojedini modeli liče na neidentifikovane leteće objekte, u narodu poznate kao „leteći tanjiri“.

Kompanija Zeva Aero ima baš takvu ideju, a osnovni cilj joj je razvoj personalnih, električnih letelica.

Možda će vas zanimati

Prvi koncept koji je predstavila je leteće prevozno sredstvo s više rotora, koje ima sposobnost vertikalnog poletanja i sletanja (eVTOL).

Mogućnost vertikalnog poletanja i sletanja znači da letelici nisu potrebne piste, već platforma sa koje odmah može da poleti u nebo.

Nova letelica je dobila ime Zeva Zero, a od niza sličnih putničkih se razlikuje po obliku – ne liči ni na avion, ni na helikopter, već na leteći tanjir. Ipak, ne podseća ni na tanjire iz naučno-fantastičnih filmova, budući da je vertikalno postavljena. Na vrhu je kabina u koju može da stane jedan putnik, koji je istovremeno i pilot.

Prvi let
Izvor: Smart Life/ @Zeva Aero

Pokreće je električni motor i osam propelera koji su postavljeni oko središnje kabine. Tek kad poleti, „tanjir“ menja položaj, pa se postavlja horizontalno – u tom trenutku zaista liči na svemirsku letelicu. Letelica će moći da se naruči već na proleće, a pretpostavlja se da će ukupna cena iznositi nešto oko 250 hiljada dolara, što znači da nije za one koji ne pate od viška novca.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lola

Ko visoko leti nisko pada...