KAO NA FILMU: Veliki dron podseća na Ratove zvezda | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAO NA FILMU: Veliki dron podseća na Ratove zvezda

Autor Milan Živanović

U opisu stoji da se radi o „ličnom letećem vozilu na električni pogon“, u kojem ima mesta za jednu osobu, a kompanija tvrdi da upravljanje ovim dronom može da se nauči za pet minuta.

 Jetson.jpg Izvor: Smart Life/@Jetson

Veliki dron, ili „leteći automobil“ po imenu Jetson ONE, delo je švedske kompanije Jetson, a može da poleti nekoliko stotina metara iznad tla.

Napravljen je za one s malo dubljim džepom, budući da košta 129 hiljada dolara.

Možda će vas zanimati

U opisu stoji da se radi o „ličnom letećem vozilu na električni pogon“, u kojem ima mesta za jednu osobu, a kompanija tvrdi da upravljanje ovim dronom može da se nauči za pet minuta.

Na sajtu kompanije stoji da letelica ima sposobnost da se kreće brzinom do 102 kilometara na sat, te da se popne do visine od 457 metara.

Najnoviji snimak drona prikazuje dron i u njemu pilota. Leteće vozilo se probija kroz šumu, a prizor podseća na neku scenu jurnjave iz serijala Ratovi zvezda. Ako se snimak uporedi sa poterom iz filma Povratak džedaja, jasno je da smo još jednom došli do trenutka koji je pre bio moguć samo u naučno-fantastičnim filmovima. U pitanju je električna letelica s mogućnošću vertikalnog poletanja i sletanja, što je osobina korisna u urbanim sredinama koje su gusto naseljene i natrpane visokim zgradama. Funkcija je korisna i u prirodi, posebno tamo gde ima puno stabala.

Jetson ONE dron
Izvor: Smart Life/@Jetson

Jetson ONE je preživeo sve testove i uspešno savladao složeno prirodno okruženje. Četiri propelera su pilota donele do cilja, a u tom procesu je nastao snimak koji ilustruje nova transportna sredstva – ono što mnogi nazivaju letećim vozilima budućnosti.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA