VOJSKA BUDUĆNOSTI: Francuska uvodi robote u svoje redove | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJSKA BUDUĆNOSTI: Francuska uvodi robote u svoje redove

Nekoliko robota je uključeno u borbene treninge francuske vojske održanim pre nekoliko dana u vojnoj školi.

  Izvor: SmartLife / Twitter / SaintCyrCoet

Francuska vojska trenutno testira nekoliko robota u svojoj vojsci, uključujući ih u borbene treninge, kako bi videli koji od njih se najbolje pokazuju u realnim situacijama. Predstavnici francuske vojske su izjavili da shvataju značaj uključivanja robota u svoje redove, i koliko će ovo biti bitan faktor u budućnosti,

Jedan od Boston Dynamics Spot robota-psa je primećen na ovim vežbama u jednoj vojnoj školi, a cilj je da se vidi koliko oni mogu da utiču na tok okršaja i kako bi se roboti mogli koristiti u budućnosti. Studenti su organizovali tri ofanzivne i tri defanzivne misije, gde je Spot robot korišćen primarno za izviđanje. Sve misije su prvo obavljanje bez, a onda sa robotima, da bi mogle da se vide sve prednosti ili mane robota.

Roboti u borbenim misijama
Izvor: YouTube / Ouest-France

Pored Spot robota, primenjeni su i drugi roboti, kao što je OPTIO-X20 tenk i Barakuda, oklopljeni dron sa točkovima, koji obezbeđuje zaštitu vojnicima koji napadaju.

Možda će vas zanimati

 Nakon izvođenja misija, primećeno je da su roboti usporili misije, ali su vojnici bili bezbedniji, gde je jedan vojnik izjavio da je poginuo u prvoj misiji bez robota, a preživeo u drugoj, kada je Spot korišćen za izviđanje. Još jedan problem je baterija, jer je Spot ostao bez iste na pola jedne misije/vežbe.

Boston Dynamics, kompanija koja pravi ove robote, odnedavno u vlasništvu kompanije Hyundai, izjavila je da je znala da se roboti upotrebljavaju u misijama sa francuskom vojskom, ali ne i za ovaj konkretni slučaj.

Američka vojska već uveliko koriste robote slične Spotu, koji patroliraju oko vazduhoplovnih baza njihove armije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA