Viber uvodi plaćanja u aplikaciji, transfer novca i kupovinu Visa i Mastercard karticama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber uvodi plaćanja u aplikaciji, transfer novca i kupovinu Visa i Mastercard karticama

Autor Marko Čavić

Uvođenjem bezbednog rešenja za prekogranično digitalno plaćanje Viber potvrdio status "super aplikacije".

 Viber uvodi plaćanje i postaje digitalni novčanik Izvor: Viber

Rakuten Viber, omiljena aplikacija za dopisivanje u Srbiji, širi poslovanje na digitalna plaćanja upotrebom mobilnog novčanika koji će biti dostupan unutar same aplikacije Viber.

Nova funkcija će omogućiti korisnicima Viber platforme da jednostavno šalju novac drugim osobama i firmama, kao i da otvore svoj digitalni novčanik radi čuvanja novca, najpre u evrima, mada je u budućim planovima i proširenje na druge valute, uz nove usluge koje će biti naknadno dostupne.

Možda će vas zanimati

Rakuten Viber stupa na globalno tržište digitalnog plaćanja sa svetskom bazom korisnika od više stotina miliona potrošača i snažnom bezbednosnom reputacijom koja se bazira na standardnoj enkripciji s-kraja-na-kraj za privatnu komunikaciju.

Mek Kinsi procenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, lokalne transfere i plaćanja kreditnim karticama narasti do 2,5 triliona dolara do 2025. godine.

Plaćanja putem Viber aplikacije će u početku biti dostupna dostupna u Grčkoj i Nemačkoj - da bi se u bliskoj budućnosti proširila i na druge države. Viber je instaliran na 91% pametnih telefona u Grčkoj, a nemački Štiftung Varentest ga je proglasio za jednu od najsigurnijih aplikacija za razmenu poruka.

Po predstavljanju usluge u Grčkoj i Nemačkoj, deponovanje novčanih sredstava u digitalni novčanik će biti ostvarivo putem Mastercard i Visa kartica i lokalnih banaka. Kako bi mogao da pruži licencirane platne usluge na prva dva tržišta, Viber se udružio s Rapyd kompanijom, globalnom servisnom kompanijom iz oblasti finansijskih tehnologija. Rapyd će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja direktno u Viber - sa ciljem da omogući plaćanje unutar aplikacije.

Kad funkcija plaćanja bude omogućena u više zemalja, korisnicima Viber-a će biti omogućen pristup velikom broju dodatnih finansijskih usluga, uključujući:

  1. Plaćanja novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u Evrima s jednog Viber naloga na drugi, uz planove za skoro uvođenje drugih valuta
  2. Bankarske transfere za jednostavno plaćanje svakodnevnih troškova poput računa za struju i
  3. Ekskluzivne popuste i nagrade lokalnih partnera.

Da bi mogli da koriste plaćanja putem Viber aplikacije, korisnici će biti u obavezi da postave lični identifikacioni kod ili biometrijsko prepoznavanje, kako bi sigurnost transakcija bila obezbeđena. Potvrde plaćanja će se automatski slati uz enkripciju s-kraja-na-kraj. Dodatni razlog za potpuno pouzdano korišćenje ovog noviteta pružiće posvećeni Viber-ov tim za podršku, koji će stalno biti na raspolaganju kako bi pružio odgovore na pitanja - i to na brojnim lokalnim jezicima.

Uvođenje potpuno pouzdanog rešenja za plaćanje s digitalnim novčanikom unutar aplikacije - uz još inovativnih funkcija koje će uslediti - predstavlja proces prirodne evolucije Rakuten Viber-a u jedinstvenu super-aplikaciju.

Korisnici Viber aplikacije su od 2019. godine obavili milione međusobnih transakcija na preko deset tržišta kroz razne integracije trećih strana s čet-botovima i čet-ekstenzijama.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korektor

Super. Odavno je to WeChat uveo u Kini i radi ekstra. Sve placaju preko QR koda. Pozdravljam i jedva cekam