Spremajte parice za Viber, stižu promene! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremajte parice za Viber, stižu promene!

Viber najavio jednu od najzanimljivijih usluga za srpsko tržište.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Viber je bez konkurencije u Srbiji, pokazuju istraživanja, a to je u intervjuu za MONDO potvrdio i Atanas Rajkov, regionalni direktor za razvoj Viber aplikacije.

Gotovo devet od 10 ljudi kod nas koristi Viber aplikaciju, kojoj domaći korisnici najviše i veruju, što se sigurnosti podataka tiče, a Viber ekipa to ceni i na domaćem tržištu uskoro bi trebalo da bude aktivna i jedna sasvim nova usluga, koja je istovremeno i neobična za Viber i vrlo inovativna.

Možda će vas zanimati:

Reč je o slanju novca putem Viber aplikacije, kao što je to sad moguće preko nekih bankarskih aplikacija. Lakoća komunikacije je model ne koji bi se ugledala i ova nova mogućnost, koja će omogućiti da korisnici iskoriste napredne opcije Viber platforme za prenos novca od korisnika do korisnika.

Viber u Srbiji već nudi bankarske usluge sa ili bez čet botova, a zahvaljujući dobrim iskustvima korisnika ova usluga bi trebalo da bude unapređena i uslugom prenosa novca.

Tokom 2020. godine posebno ćemo raditi na uvođenju opcija plaćanja i tzv. e-trgovine kroz Viber platformu. Kad kažem plaćanje mislim na tip transfera novca, koji podrazumeva direktno plaćanje tj. transfer novca od osobe do osobe“, objašnjava Atanas Rajkov i dodaje: “Ovo je idealan način razmene novca među bliskim prijateljima ili članovima porodica, koji su razdvojeni, ali ovako mogu da ostanu sigurni i zajedno na svaki način“.

Atanas Rajkov nije ulazio u detalje, ali usluga bi zahtevala vezu sa korisnikovim računom u banci ili posebnim računom samo za ovu uslugu, koja bi preko partnera mogla da poveže isti takav nalog korisnika sa druge strane, ali ćemo o detaljima morati da se informišemo kasnije, kad ova usluga bude i najavljena kod nas.

Ova usluga je već aktivna, kao pilot projekat, u Mađarskoj i još jednoj zemlji iz našeg okruženja (Rajkov je iz Bugarske), a s obzirom na to da je zajednica u Srbiji izuzetno aktivna i da je čine mnogi trendseteri, koji vole da isprobaju nove stvari i budu deo njih, rešili smo da ovu vrstu usluge omogućimo sa našim partnerima i u vašoj zemlji“, rekao je Rajkov.

Kad se aktivira ova usluga biće olakšano i plaćanje različitih servisa, praktično bilo kojih, koje plaćamo danas - striming servise, muzičku pretplatu, pa i plaćanje računa. U vrlo bliskoj budućnosti vidimo i plaćanje računa za struju i druge mesečne izdatke, jednostavnim pritiskom na dugme kroz Viber sistem, koji će biti integrisan sa ponuđačem servisa.

S obzirom na to da je Viber platforma sigurna i bezbedna i da tokom 2019. godine nijednog minuta nije bila nedostupna ili je usluga pala, Viber smatra da imaju pravu platformu za brzo i bezbedno mobilno plaćanje.

Da li biste vi slali i primali novac preko Viber aplikacije?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi