ELEKTRONSKI UPIS ĐAKA U PRVI RAZRED: Budući osnovci upisaće se u školu brže i lakše, smanjen i broj potrebnih dokumenata | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ELEKTRONSKI UPIS ĐAKA U PRVI RAZRED: Budući osnovci upisaće se u školu brže i lakše, smanjen i broj potrebnih dokumenata

Elektronsko zakazivanje termina za upis u prvi razred OŠ putem Portala eUprava i ove godine uz pojednostavljenu proceduru.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Roditelji ili drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije i ove godine mogu elektronskim putem na Portalu eUprava da zakažu termin za upis i testiranje deteta u prvi razred osnovne škole pokretanjem usluge eZakazivanje.

Dovoljno je da roditelj, nakon obavljenog lekarskog pregleda, elektronski zakaže termin, dovede dete u zakazanom terminu i da kod sebe ima samo ličnu kartu.

Možda će vas zanimati:

Ove godine za upis u osnovne škole stasalo je 66.864 dece.

Termini za testiranje su raspoloživi u periodu od 1. aprila do 31. maja i njih kreiraju ovlašćena lica u osnovnoj školi. Prilikom dolaska na zakazani termin, radi testiranja i upisa deteta, nije potrebno da roditelji prilažu bilo kakva dokumenta, jer će ih škola pribaviti elektronski po službenoj dužnosti.

Ove godine je olakšan i rad ovlašćenim licima, jer će se podaci iz aplikacije eZakazivanje preuzimati u eUpis, pa neće biti dodatnog ručnog unosa podataka. Prošle godine je uslugu elektronskog zakazivanja termina iskoristilo skoro 36.000 roditelja, a 64.724 učenika je upisano putem alokacije eUpis.

Kad roditelj pokrene uslugu, koja je dostupna kako na srpskom, tako i na jeziku nacionalnih manjina, potrebno je da odabere školu kojoj dete teritorijalno pripada, ponuđeni termin u školi i popuni osnovni set podataka i klikne na dugme Zakaži.

Nakon toga, kad roditelj ode s detetom na zakazani termin za testiranje i upis, nije potrebno da prilaže dokumenta, jer će ih škola pribaviti elektronski po službenoj dužnosti, i to:

  • Izvod iz matične knjige rođenih
  • Uverenje o prebivalištu
  • Uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa
  • Potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu - uverenje, osim, ako je pregled iz privatne prakse.

Ukoliko roditelj ili drugi zakonski zastupnik ima dodatna pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina, može se obratiti kontakt centru na 011/73-505-57. Telefonska podrška dostupna je od 22. marta 2021. godine i tokom trajanja upisa u osnovne škole svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA